април 2018


Бјелић на обележавању стогодишњице смрти Гаврила Принципа

Нови Сад , 30. април 2018.

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, положио је јуче венце на спомен обележју у Босанском Грахову, поводом стогодишњице смрти борца за слободу и правду, Гаврила Принципа.

Као члан Младе Босне, у знак протеста против...


Опширније

Председник Мировић отворио изложбу слика Милоша Шобајића

Нови Сад , 27. април 2018.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је вечерас изложбу слика „Бежање и гушење“ Милоша Шобајића у Музеју савремене уметности Војводине.
Осврнувши се на Шобајићев ликовни опус, председник Мировић казао је, да је реч о великом сликару, иза кога је 80 самосталних и преко 400...


Опширније

Вук Радојевић: Задругарство ћемо вратити на место које му припада

Нови Сад , 27. април 2018.

„Крајње је време било да задругарство вратимо на место које му припада“, поручио је Вук Радојевић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство уочи данашње редовне годишње седницe Скупштине Задружног савеза Војводине, одржане у Привредној комори Војводине.

Он је...


Опширније

Драгана Милошевић: Културно наслеђе уобличава национални и културни идентитет

Нови Сад , 27. април 2018.

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић поздравила је учеснике друге међународне експертске конференције Института региона Европе из Салцбурга, која је под називом „Културно наслеђе - додата вредност за регионе“, данас у Скупштини...


Опширније

Обележен Дан Библиотеке Матице српске

Нови Сад , 27. април 2018.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се данас, на свечаној академији којом је Матица српска обележила Дан Библиотеке, као сећање на 1864. годину, када је паробродом „Напредак“, Матица српска пресељена из Пеште у Нови Сад.

Подсећајући да Библиотека Матице српске припада...


Опширније

Драгана Милошевић положила венац страдалим новосадским Јеврејима

Нови Сад , 26. април 2018.

Полагањем венаца и цвећа испод спомен-плоче на новосадској Синагоги, данас је покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић одала почаст Јеврејима, страдалим 26. априла 1944. године.

„Дан сећања на депортацију новосадских Јевреја, пре...


Опширније

Нови инвестициони циклус вредан 500 милиона динара

Нови Сад , 26. април 2018.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас уговоре у вредности до пола милијарде динара за суфинансирање изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини и канализације на територији Војводине у 2018. години.

На конкурсу Покрајинског секретаријата...


Опширније

Председник Мировић примио амбасадорку Словачке Републике Дагмар Репчекову

Нови Сад , 26. април 2018.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са амбасадорком Словачке Републике Дагмар Репчековом, са којом је разговарао о сарадњи развојних агенција из Словачке Републике са институцијама АП Војводине.

На данашњем састанку оцењено је да постоји потенцијал за јачање...


Опширније

Вук Радојевић отворио међународну конференцију „Fats & Oils Belgrade“

Нови Сад , 26. април 2018.

Покрајински секретар за пољопривреду,водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић отворио је прву међународну конференцију „Fats & Oils Belgrade“, која је данас, у београдском хотелу „Хилтон“, окупила више од 150 домаћих и страних учесника.

Радојевић је честитаo представницима...


Опширније

Представљена фотомонографија о заштићеном подручју „Караш-Нера“

Нови Сад , 25. април 2018.

У Покрајинској влади је данас одржана промоција фотомонографије о заштићеном подручју Предео изузетних одлика „Караш-Нера“ (2018), у издању Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине. Ова публикацији, која обухвата 140 фотографија, има за циљ да укаже на вишеструки...


Опширније

Pages


Најновије вести


Све вести


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs