Вести


Активне, храбре и амбициозне жене воде ка успешној заједници

Нови Сад , 07. март 2020.
-A A +AАктивне, храбре и амбициозне жене воде ка успешној заједници.

Нови Сад , 07. март 2020. .

Под слоганом „Активне жене - активна заједница“ данас је у Српском народном позоришту у клубу „Трема“ одржан „коктел успешних жена“, на којем је о професионалним достигнућима говорила и Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Честитајући 8. март – Дан жена, Милошевићева је истакла да позиција покрајинског секретара, као жена, јесте тежак посао, али уз личну амбицију и радећи управо оно што волимо, ми га радимо квалитетно и на корист свих.

„Члан Покрајинске владе је још једна жена, која обавља посао покрајинског секретара за финансије, одговорно и савесно и то је доказ да жене равноправно доносе важне одлуке“, рекла је Милошевићева и додала да данас на најважнијим функцијама у држави јесу жене и то је порука младим женама да буду храбре, јаке, истрајне и амбициозне у својим професијама, да би постигле свој зацртан успех.

На панелу је, поред секретара Драгане Милошевић, о успесима у домену културе говорила управница Галерије Матице српске Тијана Палковљевић Бугарски, у домену политике одборница у Скупштини града Новог Сада Дина Вучинић, професорка на Правном факултету Универзитета у Новом Саду Маријана Дукић Мијатовић, доценткиња на Правном факултету и иницијаторка „Алексиног закона“ Драгана Ћорић, као директорка корпоративних послова у енергетском сектору Тијана Вучевић-Ћоровић.

Циљ овог догађаја јесте економско оснаживање жена, као и њихово повезивање, тако су током првог панела успешних жена, о својим резултатима, мотивацијама и потешкоћама говориле директорка организације „Бизнис на штиклама“ Софија Бајић, организаторка Конгреса „Исхране будућности“ Ивана Вујасин, директорка хотела „Фонтана“ у Врњачкој Бањи Ивона Боројевић, власница гинеколошке ординације „Вебер“ др Драгана Вебер, као и директорка програма Радио телевизије Војводине Соња Кокотовић.

На почетку догађаја, поздравне речи упутили су директор Конгесног едукатинвог центра Дејан Шкобић и координаторка пројекта Инес Савуљић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs