Вести


Аматеризам заслужује пуну подршку

Нови Сад , 19. септембар 2017.
-A A +AАматеризам заслужује пуну подршку.

Нови Сад , 19. септембар 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић отворио је синоћ у Дому културе у Јаши Томићу 12. Фестивал аматерских позоришта Војводине, „ФЕТРА 2017“.

„Велика ми је част и задовољство што отварам фестивал који већ има карактер традиционалне манифестације, пошто у скромним условима у којима је организован траје више од деценије. Као вишегодишњи председник Савеза аматера Војводине знам да је то равно подвигу“, рекао је Штаткић.

Аматерске организације у Војводини, према његовим речима, имају преко двесто хиљада чланова који са врло скромним средствима постижу невероватне резултате.
„Посвећеност тих људи нас обавезује да им у буџету за следећу годину обезбедимо више средстава, како би бар нека аматерска друштва могла лакше да раде“, нагласио је Штаткић и додао да се и у Европи аматеризам негује не би ли свако село или мањи град имали довољно културних и друштвених садржаја на корист свима.

У програму овогодишњег фестивала, који траје од 18. до 23. септембра уврштено је пет представа аматерских позоришта. На сцени ће своје умеће показати глумци из Банатског Карађорђева, Ковина, Нове Пазове и Панчева.

Председник Савеза аматера Војводине Владимир Рис је поздрављајући учеснике и госте фестивала, рекао „да се и данас суочавамо са недостатком новца, али да аматеризам захваљујући енергији, вољи и ентузијазму његових носилаца, као и организатора, спонзора и других људи добре воље, успева да опстане“.

Учеснике и госте поздравили су и председник Општине Сечањ Пеђа Рађеновић и директор Фестивала Стеван Попара.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs