Вести


АП Војводина по други пут домаћин АЕР-ове Летње академије

Нови Сад , 25. септембар 2018.
-A A +AАП Војводина по други пут домаћин АЕР-ове Летње академије.

Нови Сад , 25. септембар 2018. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и генерални секретар Скупштине европских регија Метју Мори, потписали су данас Споразум између Скупштине европских региoнa и Аутономне покрајине Војводине - региона који ће бити домаћин АЕР Летње академије за 2019. годину.
Споразум утврђује активности региона домаћина АЕР Летње академије и обухвата све аспекте задужења региона домаћина са Секретаријатом АЕР-а и Организационим одбором Летње академије који је задужен је за праћење и координацију догађаја.

Секретар Бјелић, подсетио је да је АП Војводина по други пут регион домаћин Летњој академији која се одржава у организацији Скупштине европских региона.
„ Изузетно је задовољство што смо поново домаћин манифестацији која пре свега окупља и повезује младе људе из региона и што је Секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, носилац овогодишњег пројекта који ће бити у знаку повезивања активности Летње академије и Града Новог Сада као носиоца титуле Европска престоница младих 2019. и Европска престоница културе 2021.“ поручио је Бјелић.

На састанку је било речи о предлогу да се овогодишња манифестација одржи почетком јула. Процењује се да ће ове године академија окупити више од 150 младих између 18 и 30 година који су активни у раду са младима на регионалном нивоу (из регија чланица АЕР-а), те бројне изабране регионалне политичаре.

Домаћин Летње академије за 2020. годину је град Амијен (Француска) који је такође Европска престоница младих те године.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs