Вести


Батез испратио параолимпијце: Ви сте понос Србије

Нови Сад , 02. септембар 2016.
-A A +AБатез испратио параолимпијце: Ви сте понос Србије.

Нови Сад , 02. септембар 2016. .

Четворо стонотенисера, Бориславу Перић Ранковић, Наду Матић, Горана Перлића и Митра Паликућу, којима се прикључио и стрелац Ласло Шурањи, на последњем тренингу пред пут на Параолимпијске игре у Рио де Жанеиру јуче је у стонотениској дворани новосадског Спенса посетио и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез. Секретар Батез je наше параолимпијце посетио заједно са подсекретаром Патриком Дридом и помоћницом за спорт Аранком Биндер, и пожелео им срећу у Рију.

„Поносни смо на наших петоро параолимпијаца из Војводине, а желимо свим такмичарима у Рију да забележе што боље резултате. Они су пласманом на Параолимпијске игре већ постигли успех, а свих 16 такмичара има квалитет за високе резултате. Међу њима су и освајачи многих одличја. Са Златком Кеслeром, једним од најтрофејнијих параолимпијаца и селектором стонотенсиког тима, који је и председник покрајинског Параолимпијског савеза, разговарали смо о томе да у наредном периоду помогнемо и обезбедимо још боље услове, мада је он истакао да су у том смислу последњих година направљени озбиљни помаци. Но, увек може боље“, рекао је Батез, који је и сам био врхунски спортиста и освајач златне олимпијске медаље.

Златко Кеслер ће сада први пут на Параолимпијским играма учествовати у улози селектора. „Морам да признам да ми је знатно теже и да сам још нервознији него када сам био играч. Добро смо се припремили и то пре свега кроз кампове са другим репрезентацијама. Овог лета смо имали осам кампова, од којих је највећи био у Лашком, где је било седам земаља. Неке недостатке смо исправили у ових последњих недељу дана на тренинзима у Новом Саду. Ми стонотенисери у Рију очекујемо једну медаљу, а надамо се још једној. Што се тиче целог тима, на прошлим Играма у Лондону освојено је пет одличја. Верујем да можемо да достигнемо тај број и чак да га премашимо, а највише се очекује од атлетичара. Код стрелаца ће много зависити од тога да ли ће неко на почетку остварити добар резултат и повући их, тако да могу да изненаде“, рекао је Кеслер.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs