Вести


Батез означио старт последње етапе Међународне планинске бициклистичке трке

Нови Сад , 10. јун 2018.
-A A +AБатез означио старт последње етапе Међународне планинске бициклистичке трке.

Нови Сад , 10. јун 2018. .

Последња етапа Међународне планининске бициклистиче трке, стартовала је испред хотела Цептор на Андревљу, на Фрушкој гори. Елитни спортисти из 16 земаља протекла три дана такмичили су се за 80 олимпијских бодова, у оквиру квалификација за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Старт трке означио је покрајински секретар за спорт и омладину, Владимир Батез, који оцењује да се квалитет надметања види и у томе што су пријављени такмичари већином национални прваци.

“Следећих година су у плану велике активнсти поводом ове дисциплине маунтин-бајка, са жељом да 2021. године добијемо организацију Европског првенства. Већ смо у преговорима са Градом Нови Садом и са Бициклистичким савезом Србије и мислим да имамо озбиљне шансе да се то у наредном периоду и деси, што би било од изузетног значаја за наш бициклизам”, оцењује покрајински секретар за спорт и омладину.

Како је реч о квалификационој трци за Олимпијске игре, када је о елитним такмичарима реч, пријављено је њих 42, од чега је 32 мушкараца и 10 жена, међу којима је и наша олимпијка Јована Црногорац.

„Колико је ова трка важна показују пријаве 15 нација које имамо на трци. Ипак, очекујем да УЦИ (Светска бициклистичка унија) комесар да највеће оцене и да следеће године уђемо у категорију 1. Та, прва категорија носи 120 олимпијских бодова, наспрам тренутних 80, па ћемо тиме бити још интересантнији,“ каже директор трке Немања Вајс.

Бициклистички клуб "Нови Сад" четврту годину за редом организује етапну трку планинских бициклиста (МТБ трке) на Фрушкој Гори. Такмичарима су на располагању две стазе - велики маратон од 67 километара, за оне најспремније, и мали маратон од 34 километра, за све оне који желе да дођу да уживају са својим бициклом на Фрушкој гори.

Следећа трка коју клуб организује очекује се за двадесетак дана на Петроварадинској тврђави у Новом Саду.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs