Вести


Батез примио стонотенисере параолимпијце

Нови Сад , 12. јун 2017.
-A A +AБатез примио стонотенисере параолимпијце.

Нови Сад , 12. јун 2017. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је данас стонотенисере параолимпијце, репрезентативце Србије, који су на недавно одржаном екипном Првенству света у стоном тенису за особе са инвалидитетом у Братислави, освојили златну медаљу у женској и бронзану у мушкој конкуренцији.

Стонотенисерке Борислава Перић-Ранковић, Нада Матић и Кристина Аранчић, одбраниле су титулу и донеле ново злато за нашу земљу, док су стонотенисери Митар Паликућа, Дарко Бабић и Будимир Малешић, освојили прву бронзану медаљу за Србију.

Секретар Владимир Батез је изразио задовољство због прилике да угости шампионе, који у континуитету настављају са победама на светским такмичењима и са постизањем врхунских резултата.

Батез је додао да ће стонотенисери, од којих су већина чланова репрезентације Србије из Војводине, имати пуну подршку Покрајинске владе, јер својим изванредним резултатима и квалитетом који је у свету препознатљив, то апсолутно заслужују.

„Поред тога што годинама уназад на свим великим такмичењима остварују врхунске резултате, наши стонотенисери параолимпијци на најбољи могући начин показују шта прави спортиста треба да носи у себи“, казао је Батез.

Српске стонотенисере параолимпијце, већ крајем септембра очекује европско првенство у Словенији, што је прилика за нове врхунске резултате.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs