Вести


Бесповратна средства за 94 пројекта у области заштите животне средине, архитектуре, урбанизма и градитељства

Нови Сад , 08. мај 2015.
-A A +AБесповратна средства за 94 пројекта у области заштите животне средине, архитектуре, урбанизма и градитељства.

Нови Сад , 08. мај 2015. .

Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, подржао је на конкурсу за 2015. годину, 94 пројекта удружења грађана из Војводине, којима су одобрена бесповратна средства у укупном износу од 6,6 милиона динара.

Резултате конкурса је, на данашњој конференцији за медије, саопштио ресорни покрајински секретар др Слободан Пузовић, који је истакао да је у области заштите животне средине подржано 67 пројеката, са укупно 4,6 милиона динара.

„Интересовање удружења грађана широм Војводине, за конкурс Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, било је изузетно велико“, казао је др Слободан Пузовић и додао да је само у области заштите животне средине пристигло више од две стотине пријава, те да је тражено преко 20 милиона динара.

Како је секретар Пузовић навео, подржани су пројекти који промовишу значај заштите животне средине, као и пројекти са конкретним активностима у области заштите природних вредности, очувања и унапређења биодиверзитета. Такође, подржани су и програми едукације и подизања свести јавности о важности очувања животне средине.

У области архитектуре, урбанизма и градитељства, подржано је 27 пројеката, са укупно два милиона динара. Подржани су пројекти којима ће се промовисати урбано, архитектонско и градитељско наслеђе, принцип приступачности, универзалног дизајна, енергетске ефикасности и употребе обновљивих извора енергије.

На данашњој конференцији за медије потписани су и уговори да представницима неколико удружења грађана којима је одобрено суфинансирање пројектних активности.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs