Вести


Бољи услови становања за 42 избегличке породице у АП Војводини

Нови Сад , 27. новембар 2019.
-A A +AБољи услови становања за 42 избегличке породице у АП Војводини.

Нови Сад , 27. новембар 2019. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас уговоре о додели бесповратне помоћи за побољшање услова становања 42 избегличке породице. Том приликом изјавио је да је Покрајинска влада у протекле три и по године у континуитету спроводила различите програме помоћи породицама које су избегле са својих огњишта, а које су нови дом нашле у АП Војводини и да ће то чинити све докле год буде људи са избегличким статусом.

„Трајно опредељење Покрајинске владе је да води бригу о избегличкој и расељеничкој популацији, с обзиром на то да су морали да напусте своје домове и да почну све из почетка. За протекле три и по године, Покрајинска влада се трудила да повећава средства у покрајинском буџету за подршку тој популацији, тако да су 244 породице стамбено збринуте, било откупом сеоских кућа, било пружањем помоћи у грађевинским пакетима за довршетак градње или адаптацију стамбених објеката“, изјавио је Милићевић.

Поред програма стамбеног збрињавања, Покрајинска влада је пружала подршку и за економско оснаживање породичних домаћинстава – куповином пољопривредне механизације, пластеника и сличне опреме како за избегла лица која су се определила да живе у Војводини, тако и за повратнике. Како је посебно наглашено, обезбеђена су средства и за нове програме, као што је економско оснаживање жена и финансијска помоћ средњошколцима и студентима.

Бесповратну помоћ, у укупној вредности од 12 милиона динара, у пакетима грађевинске опреме за завршетак започете градње и адаптацију неусловних стамбених објеката, данас су добиле 42 породице. Поступак доделе ове помоћи реализовао је, на основу јавног позива, Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима.

Уручењу помоћи присуствовали су и директор Фонда Душко Ћутило и помоћник републичког комесара за избеглице Иван Гергинов.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs