Вести


Бранислав Бугарски о пословању Покрајинског фонда за развој пољопривреде у 2013. години

Нови Сад , 28. октобар 2014.
-A A +AБранислав Бугарски о пословању Покрајинског фонда за развој пољопривреде у 2013. години.

Нови Сад , 28. октобар 2014. .

„Покрајински фонд за развој пољопривреде имао је у 2013. години значајну улогу у развоју војвођанске пољопривреде. Посебно истичем чињеницу да је одобрено 295 кредита, укупне вредности 2,5 милиона евра“, казао је вршилац дужности покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Бугарски поводом Извештаја о раду Покрајинског фонда за развој пољопривреде за период од 1. јануара до 31. децембра 2013, који је данас био пред посланицима Скупштине АП Војводине.

Бугарски је додао да су ти кредити били намењени за реконструкцију система за наводњавање, уз каматну стопу од један одсто на годишњем нивоу, потом за подизање стакленика и пластеника и њихово опремање, са каматном стопом од два одсто на годишњем нивоу, те за сточарску производњу и подизање вишегодишњих засада винове лозе и набавку опреме за виноградарство, под такође веома повољним условима. Такође, кредитирана је и набавка прикључне и погонске пољопривредне механизације, са каматном стопом од два одсто на годишњем нивоу.

„Све ово је део политике која подразумева изградњу капацитета и пружање конкурентности нашој пољопривреди под нижим условима него што владају на тржишту“, казао је Бранислав Бугарски и изразио задовољство што је на покрајинском Одбору за пољопривреду, на предлог ресорног покрајинског секретаријата усаглашен став да после тешке 2014. године, војвођански пчелари и виноградари, као и пољопривредници у општинама које су обухваћене програмом обнове након поплава, у наредном периоду буду ослобођени финансијских обавеза према покрајинским финансијским институцијама, како би им се и на тај начин пружила подршка и помоћ у кризној години.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs