Вести


Бранислав Бугарски примио новинаре из Савезне Републике Немачке

Нови Сад , 28. септембар 2012.
-A A +AБранислав Бугарски примио новинаре из Савезне Републике Немачке.

Нови Сад , 28. септембар 2012. .

   Нови Сад, 28. септембар 2012. године - Покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски примио је данас делегацију новинара из Савезне Републике Немачке, учеснике медијске конференције „Између еx-Yу и ЕУ" која се од 27. до 30. септембра одржава у Београду.  Млади новинари раде за неке од најцењенијих немачких медија, од радио и ТВ станица, до економских магазина и интернет портала. Конференцију и посету Новом Саду и Влади Војводине припремила је организација „Н-Ост" са циљем квалитетнијег извештавања са подручја бивше Југославије и читаве Источне Европе. Због тога се овакве конференције одржавају у различитим источноевропским градовима.
Покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски је у отвореном и пријатељском разговору госте младе новинаре „Деутсцхландрадио Култур" радија, економског магазина „Wеекенд", Моргенмагазине програма ЗДФ телевизије и сарадника медијских кућа какве су „Деутсцхланд Рундфунк" „Баyерисцхер Рундфунк", ОРФ и регионалног Волксстимме (Сацхсен-Анхалт), упознао са основним чињеницама о нашој покрајини, и са њеном мултиетничком, мултијезичком, мултикултуралном и мултиконфесионалном природом. 
  Бранислав Бугарски је одговарао на бројна питања везана за рад покрајинских институција, међурегионалну сарадњу АПВ са бројним регијама и покрајинама из ЕУ и света, основним обележјима аутономије и економијом наше покрајине, и са радом њених најважнијих културних институција. Такође је било речи о сарадњи наше покрајине са Немачком на привредном плану и инвестицијама немачких компанија у АПВ. Госте из Немачке је поздравио и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић. Партнер у организацији овогодишње конференције „Између еx-Yу и ЕУ" је БИРН - Балканска истраживачка мрежа.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs