Вести


Бранислав Бугарски примио трговинског саветника у Амбасади Данске Сорена Хансена

Нови Сад , 24. јул 2014.
-A A +AБранислав Бугарски примио трговинског саветника у Амбасади Данске Сорена Хансена.

Нови Сад , 24. јул 2014. .

Вршилац функције покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Бугарски разговарао је данас са трговинским саветником у Амбасади Данске Сореном Хансеном о могућностима сарадње у агробизнису и у области дрвене производње. Састанку у Покрајинској влади присуствовао је и заменик покрајинског секретара Бранислав Кнежевић.

Према речима Сорена Хансена, привредници из Данске, државе у којој је пољопривреда један од најефикаснијих сектора у светским оквирима, заинтересовани су за улагање у агробизнис у покрајини Војводини, која је такође развијено пољопривредно подручје. Хансен је посебно био заинтересован за програме подршке водопривреди, односно за улагања у наводњавање пољопривредног земљишта ради примарне пољопривредне производње.

Секретар Бугарски је са својим сарадницима, представио Хансену мере подршке развоју пољопривреде у Војводини, са посебним нагласком на програме за набавку система за наводњавање и за уређење каналаске мреже у покрајини.

Како је у разговору истакнуто, покрајинска администрација је у протеклом периоду уложила значајна средства за наводњавање, захваљујући чему ће до краја године под заливним системима у Војводини бити готово 15 хиљада хектара. Такође, у протекле две године су уложена значајна средства за ревитализацију каналске мреже, те је до сада обновљено око 4 хиљаде километара канала, односно 25 одсто хидросистема у Војводини.

Истакнуто је да се преко ресорног секретаријата подржавају и програми намењени развоју сточарства, затим подизање противградних мрежа и пластеника, као и програми намењени подизању прерађивачких капацитета пољопривредних домаћинстава. Такође, индивидуалним пољопривредним произвођачима и фирмама, на располагању су и кредити које под врло повољним условима нуди Развојни фонд Војводине, Покрајински фонд за развој пољопривреде и Гаранцијски фонд Војводине.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs