Вести


Бранислав Бугарски састао се са градоначелником Улма

Нови Сад , 28. јул 2014.
-A A +AБранислав Бугарски састао се са градоначелником Улма.

Нови Сад , 28. јул 2014. .

Покрајински секретар Бранислав Бугарски састао се данас са градоначелником Улма Гунтером Цишом који борави у посети Војводини као гост Кампа толеранције у Бачкој Тополи.

Двојица саговорника разматрали су више значајних тема како за Војводину тако и за град Улм и покрајину Баден-Виртемберг којој припада Улм.

Секретар Бугарски је овом приликом напоменуо да је Војводина започела реализацију Акционог плана о сарадњи са дистриктом Штутгарт и изразио запрепашћење и забринутост због одлагања састанка заједничке комисије за сарадњу Републике Србије и Баден-Виртемберга јер је, како је оценио, ова регија је важан економски партнер, не само за Србију, већ и за Војводину.

Градоначелник Улма Гунтер Циш је овом приликом рекао да је Војводина за Баден-Виртемберг једна од приоритетних регија са којом се остварује успешна сарадња на различитим нивоима. У разговору, двојица саговорника су се сложили да треба радити на дугорочним пројектима, посебно у оквиру Дунавске стратегије, а као приоритет истакли су заштиту од поплава пограничних градова и регија.

- То је одлична основа за прекограничну сарадњу целог дунавског подручја, а која није довољно искоришћена и то ће бити један од главних пројеката за следећу Дунавску конференцију у Улму – истакао је грачелник Улма Гунтер Циш.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs