Вести


Бранислав Бугарски уручио пољопривредницима нових 105 уговора за набавку опреме за наводњавање и пластеничку производњу

Нови Сад , 15. септембар 2014.
-A A +AБранислав Бугарски уручио пољопривредницима нових 105 уговора за набавку опреме за наводњавање и пластеничку производњу.

Нови Сад , 15. септембар 2014. .

Вршилац функције покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Бугарски уручио је нових 105 уговора, на основу конкурса о додели бесповратних средстава за суфинансирање опреме за наводњавање и за пластенике, односно пољопривредну производњу у заштићеном простору. "Само данас нових 500 хектара у Војводини иде под систем за наводњавање и 110.000 квадратних метара ћемо ставити у пластенике за интензивну пољопривредну производњу", рекао је Бугарски приликом уручења уговора пољопривредницима, чија вредност износи 50 милиона динара.

"То је политика коју воде Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за пољопривреду", нагласио је Бугарски, "да удружујемо средства са пољопривредницима онако како се то ради у Европској унији." На тај начин, практично, за две године: у 2013. и 2014. години, обезбеђено је наводњавање на 15.000 хектара и око 50 хектара под пластеницима.

"Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за пољопривреду жели да заједно са пољопривредницима изгради систем који ће омогућити да будемо конкурентнији, не само на европском, већ и на светском тржишту. Желимо да створимо систем пољопривреде у Војводини, који ће, на првом месту, да очува село и омогући младима да остану на селу. То је разлог што сматрамо да поједини уговори који се потписују са инвеститорима - нису добри. А нису добри само зато што то државно земљиште које се даје, треба да буде искоришћено као инструмент развоја за младе, пре свега да се баве пољопривредом и да остану да живе у својим срединама. А ми ћемо, поред тога, да, на пример, реновирамо школу, саградимо дом здравља и да квалитет живота на селу не буде лошији него што је у граду," изјавио је Бранислав Бугарски.

Ово је десети пут да се потписују уговори за наводњавање и трећи пут за пластенике. Данас је уручен 41 уговор за пластеничку производњу и 64 уговора за опрему за наводњавање: изградњу експлоатационих бунара, набавку опреме за бунаре, опреме за наводњавање, система „кап по кап“, линија за наводњавање, изградњу цевовода и трошкови израде пројектно-техничке документације за изградњу експлоатационих бунара.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs