Вести


Бранислав Бугарски је примио учеснике Вижн пројекта

Нови Сад , 26. март 2014.
-A A +AБранислав Бугарски је примио учеснике Вижн пројекта.

Нови Сад , 26. март 2014. .

Покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски разговарао је данас у Влади Војводине са студентима из осам европских земаља, који су учесници Вижн (Vision) пројекта, а који се од 25. до 30. марта одржава на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Покрајински секретар Бранислав Бугарски је у разговору са студентима дао основне информације о Војводини, њеној територији, становништву, мултуетничности, мултикултуралности, пољопривреди, привреди и економији, истакавши да у Војводини живи 26 националних заједница, а да је у службеној употреби 6 језика.

Како је овом приликом истакао Бугарски, информационе технологије, као и машинство и инжењерство су важне гране за економски развој. Он је нагласио да је у Војводини реализовано око 45 одсто укупних страних инвестиција, а да Војводина има значајну улогу у извозу Србије, као и у бруто друштвеном производу.

Студенте су занимали потенцијали Војводине, како у индустрији, тако и природни ресурси, као и статус Војводине и њене надлежности, а интересовали су се и за тржиште рада, међурегионалну сарадњу и рад покрајинске Владе и Секретаријата за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Како је рекао Бранислав Бугарски у Војводини су се у последњих неколико година реализовали важни пројекти у области технолошког и индустријског развоја, а постоје и нове идеје за њихово унапређење. Ради се о ветро парковима, коришћењу биомасе за енергију, као и потенцијалима Дунава.

Овом приликом студенте је поздравио и председник ЕСТИЕМ Младен Лукић, који је овом приликом рекао да је Влада Војводине подржала њихов пројекат. Он је секретару Бугарском уручио признање и захвалнцу за помоћ и подршку.

Пројекат Вижн подразумева серију семинара који се одржавају сваке године у оквиру ЕСТИЕМ-а (Европске мреже студената индустријског инжењерства и менаџмента). Ове године је глобална тема Управљање односима са купцима, а подтема у Новом Саду је Корисничка перцепција. Вижн семинари нуде предавања, радионице које држе универзитетски професори и привредници. Поред тога, организују се и такмичења у решавању студија случаја, као и посете компанијама.
Студенти ће у оквиру семинара посетити индустријску зону у Инђији и компанију ИГБ Аутомотив (IGB Automotive), где ће се упознати са њиховим радом и менаџментом.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs