Вести


Бржа и боља дијагностика за најмлађе грађане Војводине

Нови Сад , 23. март 2017.
-A A +AБржа и боља дијагностика за најмлађе грађане Војводине.

Нови Сад , 23. март 2017. .

Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, као једина референтна установа на територији Војводине, којој годишње гравитира 370 хиљада деце и омладине до 18 година, после 35 година има нови РТГ апарат.

Тим поводом, покрајински секретар за здравство доц.др Зоран Гојковић посетио је данас Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, где је истакао да Покрајинска влада, из ребаланса буџета 2016.године, определила 14 милиона динара за набавку новог Premium РТГ апарата са дигиталним записом.

„После 35 година, Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине има нови рентген апарат. На истом ће, на годишњем нивоу, експозицијом бити подвргнуто више од 20 хиљада пацијената. Тиме се знатно унапређује рад Института, као најреферентније куће за лечење најмлађих грађана Војводине, где се на годишњем нивоу обави преко сто тридесет хиљада прегледа и преко једанаест хиљада хоспитализација “, нагласио је доц. др Гојковић.

Секретар Гојковић је посебно истакао чињеницу да се набавком новог РТГ апарата, не само унапређује квалитет рада Института, него се максимално утиче на безбедност деце, обзиром да ће зрачење бити знатно мање, а квалитет радиографске слике знатно бољи.

Директорка Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, проф. др Јадранка Јовановић Привродски, у присуству колегијума Института, истакла је задовољство и захвалила се доц. др Гојковићу поводом новог РТГ апарата који ће, како је наглаила, омогућити бржу и бољу дијагностику најмлађе популације у нашој покрајини.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs