Вести


Бјелић: Заједничке инвестиције града и покрајине дају конкретне резултате за добробит грађана

Нови Сад , 24. мај 2019.
-A A +AБјелић: Заједничке инвестиције града и покрајине дају конкретне резултате за добробит грађана.

Нови Сад , 24. мај 2019. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић обишао је данас са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем новоизграђени кружни ток у Сремској Каменици који је недавно пуштен у рад. Инвестицију у вредности од укупно 90,5 милиона динара заједнички су финасирали Град Нови Сад и Покрајинска влада.

Бјелић је изразио задовољство што је саобраћајница која води до Института у Каменици завршена у року а саобраћај се одвија несметано и олакшано, истакавши да је уградња кружног тока повећала и безбедност свих учесника у саобраћају на овој прометној локацији.

„Покрајинска влада издваја средства за све локалне самоуправе широм Војводине а Нови Сад је свакако међу њима. Такође, ово није једини пројекат који заједно финансирају град и покрајина а који директно доприноси бољој и лакшој свакодневници наших суграђана“, истакао је ресорни секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Бјелић је подсетио и на друге успешне заједничке инвестиције испланиране на територији Новог Сада, као што су нови Завод за хитну медицинску помоћ у Новом Саду, градњу објекта Радио Телевизије Војводине, Сентандрејског пута, Каменичког парка, уређење студентског кампуса те низа других пројеката и саобраћајница попут ове.

Покрајинска влада за изградњу кружног тока у Сремској Каменици, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, издвојила је средства у вредности од 35,5 милиона динара.


Извор: ПС за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs