Вести


Васин и Маленковић обишли Основну школу „23. октобар“ у Сремским Карловцима

Нови Сад , 13. април 2016.
-A A +AВасин и Маленковић обишли Основну школу „23. октобар“ у Сремским Карловцима.

Нови Сад , 13. април 2016. .

Основна школа „23. октобар“ у Сремским Карловцима је захваљујући средствима добијеним преко конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине, реконструисала фискултурну салу, обезбедивши на тај начин квалитетније и безбедније услове за одвијање наставе физичког васпитања.

Потпредседник Покрајинске владе АП Војводине Мирослав Васин је током данашњег обиласка сале нагласио да су Покрајинска влада и Управа за капитална улагања АП Војводине, у претходном периоду, подигли, реконструисали или обновили 98 објеката физичке културе у Војводини, било да се ради о спортским халама, школским салама и другим објектима за спорт.
„Овакви пројекти, попут реконструкције фискултурних сала, показују колика је брига Покрајинске владе за омладину, за могућност да се млади баве спортом, али наравно и да ђаци имају обезбеђене све услове да спроводе наставу физичког васпитања у објектима попут сале у карловачкој школи“, рекао је Васин.

Говорећи о досадашњем улагању у општину Сремске Карловце, директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић је подсетио да је само у току претходне године на јавним конкурсима Управе, општини Сремски Карловци опредељено око 55 милиона динара за различите инфраструктурне пројекте попут санације Сремске улице, изградње водовода са бустер станицом и, наравно, реконструкције фискултурне сале.

„Покрајинска влада снажно подржава развој Сремских Карловаца, а само за реконструкцију сале издвојили смо око 11,8 милиона динара. Задовољство ми је да овом приликом могу да најавим да ћемо већ наредне недеље отворити нов и модеран вртић у Сремским Карловцима, који ће да представља најмодернију предшколску установу у овом делу Војводине“, истакао је Маленковић.

Председник општине Сремски Карловци Миленко Филиповић је изразио задовољство што је, захваљујући средствима Управе за капитална улагања, након 40 година, обновљена једина спортска сала која ће користити и ђацима и спортистима ове општине, али и да ће да буду у прилици да отворе новоизграђени објекат предшколске установе. Филиповић је нагласио да су у претходном периоду Покрајинска влада и Управа за капитална улагања имале слуха за потребе ове општине.

Пројекат реконструкције фискултурне сале Основне школе „23. октобар“, вредан 11.805.625,92 динара, обухватио је замену кровног покривача, подних облога, прозора и врата, кречење фасаде и зидова, а све у циљу решавања највећег проблема - термоизолације објекта.


Извор: Управа за капитална улагања АПВ

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs