Вести


Велики успех Ане Казимић у Шведској

Нови Сад , 14. септембар 2017.
-A A +AВелики успех Ане Казимић у Шведској .

Нови Сад , 14. септембар 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић данас је разговарао са младом новосадском композиторком Аном Казимић (1985). Њена композиција „Аурори Ел“ је на недавно одржаном Фестивалу за младе композиторе у Штокхолму у Шведској изaбрана међу пет најбољих.

Честитајући Ани на изузетном признању, једном од најзначајнијих у њеној досадашњој каријери, Штаткић јој је пожелео и да настави да ниже успехе, како код нас, тако и изван наших граница.

„Посебно је искуство када се млади људи нађу пред жиријем у чијем саставу између осталих седе и професор - композитор светског гласа Кшиштоф Пендерецки и Свен Давид Санстром који је најпознатији шведски композитор. То награди даје додатни сјај“, рекао је секретар Штаткић.

Захваљујући на речима подршке, Ана Казимић је истакла да је и награда из Штокхолма потврдила њен животни избор, а посебно драгоцено је било искуство са професором Пендерецким и Санстромом који су у шведској престоници имали и предавања у оквиру мастер класа.

„Најбоље композиције изводила су два симфонијска и један камерни оркестар. Додатно задовољство ми је причинило то што се у одабиру композиција од нас тражила поједностављеност дела и те нијансе су одлучиле при избору најбољих“, додала је она, нагласивши „да би каријеру радо наставила у Србији, преносећи своје композиторско знање млађим генерацијама“.

Као студент Академије уметности у класи професора Зорана Мулића, Ана је, иначе, дипломирала композицију, а докторске студије композиције завршила је на Факултету музичке уметности у Београду у класи Зорана Ерића.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs