Вести


Мировић: Обезбедили смо 32 нова возила за потребе болница и домова здравља у Војводини

Нови Сад , 28. септембар 2021.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас кључеве 32 нова санитетска, дијализна и путничка возила за патронажу, са пратећом медицинском опремом, представницима здравствених установа у Војводини, чију набавку је са 100 милиона динара финансирала Покрајинска влада.

...


Опширније

Бјелић: АП Војводина спремна да подржи убрзано улагање у обновљиве изворе енергије

Нови Сад , 28. септембар 2021.

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић рекао је данас на отварању 14. Међународног форума о чистим енергетским технологијама да је покрајинска управа спремна да подржи убрзано улагање у обновљиве изворе енергије, као и да покрене пројекте који би били замајац...


Опширније

Отворена фабрика за производњу воде у Бачком Моноштору

Нови Сад , 28. септембар 2021.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић данас су свечано отворили фабрику за производњу пијаће воде у Бачком Моноштору. Захваљујући заједничком пројекту Града Сомбора и Покрајинског секретаријата, за становнике још...


Опширније

Генерал Ђорђе Стратимировић после 113 година сахрањен у Сремским Карловцима

Нови Сад , 27. септембар 2021.

У Сремским Карловцима, у манастиру Ваведења Пресвете Богородице, данас су похрањени посмртни остаци генерала Ђорђа Стратимировића пренети из Беча, где је сахрањен 1908. године, чиме је испуњена његова последња жеља, коју је изразио непосредно пред смрт у својим мемоарима „Успомене“.

„...


Опширније

Секретар Божић посетио Међународну изложбу ловства у Будимпешти

Нови Сад , 27. септембар 2021.

„Представљање ловства Србије на међународној изложби трофеја ′One with nature 2021′ у Будимпешти одлична је прилика да јединствено и заједнички представимо ловство у Србији, као и наше природне лепоте, богатство дивљачи и трофеја, као и традицију лова у Србији“, рекао је покрајински секретар за...


Опширније

Драгана Милошевић: Снажна подршка Покрајинске владе Савезу глувих и наглувих Војводине за Србију без баријера

Нови Сад , 26. септембар 2021.

Међународни дан знаковног језика обележава се сваке године 23. септембра, заједно са Међународном недељом глувих и наглувих особа, у којој се, почев од 26. септембра, низом програма и манифестација представљају активности из света тишине.

Тим поводом, покрајински секретар за културу,...


Опширније

Драгана Милошевић на отварању националне недеље моде „Serbia Fashion Week”

Нови Сад , 25. септембар 2021.

Нови Сад, 25. септембар - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је вечерас у Музеју Војводине отварању највеће модне манифестације „Serbia Fashion Week“, koja се одржава, након две године паузе, од 25. до 29. септембра...


Опширније

Ненад Иванишевић на отварању манифестације „Новосадски Октоберфест“

Нови Сад , 25. септембар 2021.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић рекао је на отварању шестог „Новосадског Октоберфеста“ у Новом Саду да ова манифестација доприноси развоју туризма и доноси дух Баварске у нашу земљу.

„Ова манифестација спада у ред оних које много значе за туризам. Имали смо...


Опширније

Секретар Милошевић поздравио учеснике међународног скупа о праву и друштву у условима пандемије

Нови Сад , 24. септембар 2021.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић поздравио је данас учеснике међународног научног скупа „Право и друштво у условима пандемије“, који је организовао Правни факултет за привреду и правосуђе Универзитета „Привредна академија".

...


Опширније

Мировић: Покрајинска влада веома активна у подршци српским удружењима у региону

Нови Сад , 23. септембар 2021.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас с представницима Срба из региона истакавши да је Покрајинска влада веома активна када је реч о подршци српским удружењима и организацијама у региону, те да ће наставити да помаже очување језика, писма и културне баштине.

„Повећањем...


Опширније

Pages


Најновије вести


Све вести


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs