Вести


Високим школама струковних студија додељена средства за развојноистраживачке пројекте

Нови Сад , 13. јун 2017.
-A A +AВисоким школама струковних студија додељена средства за развојноистраживачке пројекте.

Нови Сад , 13. јун 2017. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић уручио је данас уговоре представницима акредитованих високих школа струковних студија, који су добили средства на основу Јавног конкурса за финансирање развојноистраживачких пројеката високих струковних школа са територије АП Војводине у 2017. години.

Честитајући руководиоцима развојноистраживачких пројеката, Милошевић је истакао да је идеја за расписивање овог конкурса потекла од самих представника високих школа и да је осим научно-истраживачких пројеката који су привилегија института и факултета, Покрајинска влада препознала значај развојноистраживачких пројеката, који се по први пут финансирају и који су намењени искључиво високим струковним школама.

„Привреда у најширем, представља и квалитет људи са којима радимо, како њихово образовање, тако и њихово васпитање. Све заједно треба да допринесе новој вредности и тренду развоја који не проистиче из такозване „социјалне економије“, него из развојне, оне коју стварају иновације и нова решења, а настају у оквиру института, високих школа и факултета“, рекао је Милошевић и најавио да ће у наредној години буџет за овај конкурс бити увећан за 10 до 20 одсто.

На конкурсу, за чију реализацију је предвиђено пет милиона динара, одобрено је десет предлога пројеката са девет високих школа струковних студија, од чега је уговоре добило пет високих школа за образовање васпитача, из: Сремске Митровице, Новог Сада, Вршца, Суботице и Кикинде и четири високе струковне школе из Новог Сада, Зрењанина, Суботице и Сремских Карловаца.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs