Вести


Више од хиљаду запослених у РТВ имаће најбоље услове за рад

Нови Сад , 06. септембар 2017.
-A A +AВише од хиљаду запослених у РТВ имаће најбоље услове за рад.

Нови Сад , 06. септембар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас у Новом Саду са министром културе и информисања Владаном Вукосављевићем, поводом реализације заједничких инвестиција од националног значаја - изградње Народног позоришта у Суботици и зграде Радио-телевизије Војводине.

Мировић и Вукосављевић потписали су и Уговор о преносу средстава из републичког у покрајински буџет, ради заједничког финансирања седме фазе пројекта Народног позоришта у Суботици, у износу од 111 милиона динара. Са овим средствима, за наставак радова на Народном позоришту у Суботици, из покрајинског буџета биће обезбеђено 223 милиона динара.

Мировић и Вукосављевић су обишли и градилиште Радио-телевизије Војводине, где је председник Покрајинске владе изјавио да је већ изабран извођач који ће почети да гради нову зграду РТВ-а.

„Више од хиљаду запослених у РТВ имаће најбоље услове за рад, ако се имају у виду друге медијске куће у нашој земљи. Посебно важан сегмент јесу мањинске редакције, које ће имати простор да у још снажнијем профилу информишу на језицима националних мањина. И не мање важно је то, да ће РТВ, као јавна медијска установа, имати простор за креативније и разноврсније садржаје“, изјавио је Мировић.

Мировић је нагласио да се целокупне активности на изградњи нове пословне зграде РТВ, коју заједнички финансирају Влада Републике Србије и Покрајинска влада, одвијају рационално и у планираним роковима. Како је рекао, почетак радова на овој фази изградње планира се до краја године, а већ ових дана водиће се разговори о финансирању последње фазе изградње новог пословног објекта РТВ.

„Ове пројекте смо извели ефикасно и брзо, и на томе сам захвалан министру Вукосављевићу и верујем да ћемо и у наредној години сарађивати истим таквим темпом“, изјавио је Мировић.

Вукосављевић је подсетио да су ове године Република и Покрајина, заједно обезбедиле по 400 милиона динара да би се дошло до ове друге фазе уклањања остатака старе зграде и изнео да очекује да ће у „разумном року“, за једно две године нова зграда РТВ бити у функцији.

Ресорни министар је поводом преноса средстава за реализацију „сложеног пројекта“, какав је изградња Народног позоришта у Суботици, изјавио да верује да ће и он исто бити успешно окончан. Он је истакао да је и овде видљив значај сарадње Републике, Покрајине и локалне заједнице у Суботици и подсетио да је принцип децентрализације културне политике, један од битних стратешких циљева Министарства.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs