Вести


Владимир Батез на Сајму спорта Републике Српске

Нови Сад , 17. мај 2019.
-A A +AВладимир Батез на Сајму спорта Републике Српске.

Нови Сад , 17. мај 2019. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез присуствовао је данас у Бањалуци отварању другог Сајма спорта Републике Српске. Секретар Батез је изразио задовољство због присуства на спортској манифестацији, која је, како је истакао, окупила 50 излагача, пријатеље спорта и спортске раднике из 40 гранских савеза.

Батез је додао да је данашња посета Бањалуци била прилика да са министарком породице, омладине и спорта Републике Српске Соњом Давидовић разговара о унапређењу сарадње у области спорта између Републике Српске и АП Војводине.

„У припреми је протокол о сарадњи Министарства породице и спорта и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, који ће дефинисати стратешке правце заједничке сарадње у наредном периоду и ојачати партнерске везе у циљу развоја спорта у Републици Српској и АП Војводини“ - истакао је Батез.

Секеретар Батез је додао и то да је упутио позив министарки Давидовић и спортским пријатељима из Српске да буду гости на предстојећем турниру - Лиги нација у мушкој одбојци, која ће бити одржана од 31.маја до 2. јуна у Новом Саду, а чији је један од покровитеља и Покрајински секретаријат за спорт и омладину заједно са Градом Новим Садом.

Сајам је отворила министарка породице омладине и спорта Соња Давидовић и нагласила да се посебан значај овог сајма огледа у томе што окупља велики број деце и младих спортиста.

„Желимо да младима укажемо на значај спорта, да заволе спорт и да спорт схвате, пре свега, као игру. Са друге стране, ако барем једно дете данас искаже интерес за спорт, сматраћемо да је мисија сајма успела“ – рекла је министарка Давидовић.

У циљу популаризације спорта међу младима, сајам је окупио многе прослављене спортисте, а промотерка овогодишњег Сајма спорта била је најбоља одбојкашица света и репрезентативка Србије, Тијана Бошковић.

Међу прослављеним спортистима Сајам су посетили: рукометаш и државни секретар Министарства омладине и спорта Републике Србије Предраг Перуничић, ватерполиста и помоћник министра за омладину и спорт Републике Србије Дарко Удовичић, одбојкаш и председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић, председник Обојкашког савеза Србије Зоран Гајић, одбојкаш и председник Спортског савеза Војводине Слободан Бошкан и репрезентативац Србије у џудоу Немања Мајдов и генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић.

Отварању сајма присуствовали су и градоначелник Бања Луке Игор Радојичић и помоћник министра породице омладине и спорта Републике Српске Драган Јаћимовић.

На другом Сајму спорта који одржан на Бањалучком велесајму, окупило се 50 излагача а свој рад и спортове представило је око 40 спортских савеза, десетак факултета за физичку културу и спорт, Завод за медицину рада и спорта, као и произвођачи спортских реквизита, опреме и прехране.

Најмлађи посетиоци имали су прилику да се, на једном месту, упознају са различитим спортским дисциплинама.

Сајам се одржава у организацији Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.


Извор: ПС за спорт и омладину

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs