Вести


Владимир Батез обишао обновљени спортски терен у Његошеву код Бачке Тополе

Нови Сад , 14. јун 2019.
-A A +AВладимир Батез обишао обновљени спортски терен у Његошеву код Бачке Тополе.

Нови Сад , 14. јун 2019. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез присуствовао је данас, у Његошеву код Бачке Тополе, отварању обновљеног спортског терена за кошарку, који заједно са фудбалским тереном на који се наслања, чини идеално место за спортске активности житеља, поготово деце, у овом насељу.

Батез је изјавио да је, у обиласку терена пре реконструкције, имао прилике да види да је то био један неуслован и нефункционални простор за бављење спортом. Изградњу, практично новог терена, финансирали су Покрајински секретаријат за спорт и омладину у износу од 1,7 милиона динара заједно са општином Бачка Топола. Укупна вредност пројекта је 2,2 милиона динара.

„Заједничким радом са локалном самоуправом Бачка Топола већ смо реализовали неколико пројеката, као што су два школска терена у Бачкој Тополи и у плану су и нове заједничке активности“, рекао је Батез.

Он је нагласио да Покрајински секретаријат за спорт и омладину, преко конкурса за финансирање пројеката из области изградње, одржавања и опремања спортских објеката у АП Војводини, у 2019. години улаже 66 милиона динара, посебно у ревитализацију школских спортских терена, нарочито у местима где не постоје фискултурне дворане, али и у јавне спортске терене које могу да користе сви: од деце, рекреативаца, па до такмичара.

Члан Општинског већа Бачке Тополе задужен за спорт Огњен Деспотовић захвалио се Покрајинском секретаријату за спорт што је препознао важност пројекта обнове отвореног терена за кошарку у Његошеву, једном од 23 насељена места у овој општини, како би његови становници могли да се баве овим популарним спортом. Он је, такође, најавио нови заједнички пројекат - изградњу теретане на отвореном у Бачкој Тополи.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs