Вести


Владимир Батез обишао спортске објекте на територији Града Кикинде

Нови Сад , 29. август 2019.
-A A +AВладимир Батез обишао спортске објекте на територији Града Кикинде.

Нови Сад , 29. август 2019. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и градоначелник Кикинда Павле Марков обишли су данас спортски терен у Основној школи „Вук Караџић“ и затворени олимпијски базен у Спортском центру „Језеро“ у Кикинди, на чијој обнови су заједнички радили Покрајина и ова локална самоуправа, као и Фудбалски клуб „Козара“ у Банатском Великом Селу, где су се упознали са потребом за изградњом нових клупских просторија.

Владимир Батез је изјавио да је пракса Покрајинског секретаријата за спорт и омладину да се сви пројекти који се односе на изградњу спортске инфраструктуре обиђу и да се од људи, који су носиоци комплетних садржаја спортске инфраструктуре, чује шта им је најпотребније.

Покрајински секретар, који је обишао школске терене у ОШ „Вук Караџић“ пре обнове, изразио је задовољство због новог модерног и, како је рекао, мултифункционалног терена, у чију реконструкцију су Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Град Кикинда уложили осам милиона динара.

„То је у складу са приоритетима Покрајинског секретаријата за спорт, да подржи пројекте санације отворених школских терена, поготову у школама које немају условне фискултурне сале“, рекао је Батез.

Други завршени заједнички пројекат, вредан укупно око 11 милиона динара, јесте обнова унутрашњег базена у СЦ „Језеро“ у Кикинди, која је подразумевала, први пут од када је изграђен, замену кровних маски, антикорозивну заштити свих металних делова кровне конструкције и замену плочица на базену.

Приликом посете ФК „Козара“ у Банатском Великом Селу, Батез је честитао на уласку у националну Српску лигу.

„То је велики успех за један клуб у малом месту који већину играча добија из „свог погона“, што је пример одрживе праксе у спорту, јер само са постојањем омладинских школа –а овде сам видео много деце – ствара се могућност да се добију успешни сениори“, рекао је Батез након обиласка клуба где је имао прилике да види и неусловне клупске просторије.

Према речима руководства Клуба, у коме тренира више од 100 младих људи, од деце најмлађег узраста, до сениора, више од 40 година није било већих улагања у објекте , те да улазак у Српску лигу захтева више стандарде кад су у питању клупске просторије. Пројекат нове зграде је урађен, добијене су грађевинске дозволе и сада су им потребна финансијска средства за реализацију овог пројекта.

„За ранг такмичења где наступа ова клуб, оно што нам предстоји јесте да инвестирамо у изградњу нове зграде у оквиру стадиона, која би испуњавала услове из постојећих правилника. Верујем да ћемо у кратком временском периоду, већ конкретизовати неке ствари“, изјавио је Батез и додао да се захвалност дугује Фудбалском савезу Србије који је овом клубу дао привремену дозволу за такмичење.

Градоначелник Кикинде Павле Марков захвалио се Покрајинској влади и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на пруженој подршци у обнови спортских објеката, који су веома значајни за Кикинду. Захваљујући томе , школа је добила репрезентативни терен који се уклапа у амбијанталну целину у самом центру града. Што се тиче СЦ „Језеро“, Марков је рекао да су до сада изведени радови били неопходни да би се сачувала функционалност затвореног базена, али да предстоји његово свеобухватно решавање. Марков је, као и Батез, рекао да је ФК „Козара“, због великог успеха који је постигао пласиравши се за такмичења и националној лиги, треба пружити подршку у решавању проблема неодговарајућих клупских просторија.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs