Вести


Владимир Батез посетио општину Нови Кнежевац

Нови Сад , 08. фебруар 2018.
-A A +AВладимир Батез посетио општину Нови Кнежевац.

Нови Сад , 08. фебруар 2018. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је Нови Кнежевац где се састао са председником општине др Радованом Уверићем и народним послаником Радованом Јанчићем. Том приликом било је речи о уређењу спортске инфраструктуре на територији новокнежевачке општине, са посебним акцентом на партерном уређењу спортског терена на Смиљевачи. Предвиђено је уређење простора и околине рукометног и кошаркашког игралишта на Смиљевачи. Пројектом је планирано опремање, постављање расвете, изградња пешачких стаза и теретане на отвореном, као и простора за дечје игралиште, са комплетним мобилијаром.

Секретар Батез је, потом, присуствовао потписивању уговора за доделу средстава спортским клубовима и удружењима грађана из буџета општине за 2018. годину.
Према речима председника општине др Уверића ове године је, за спорт, из буџета општине издвојено 6,48 милиона динара (у складу са тренутним могућностима), што је више него лане, када је издвојено 5,7 милиона динара. А, на јесен ће бити расписан још један конкурс за клубове и удружења, тако да је извесно да ће буџетски спортски динар 2018. бити знатно већи.

Радован Јанчић је нагласио да је успостављена веома добра сарадња између локалне самоуправе и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.
„Прошле године је Секретаријат, са два милиона динара, учествовао у изградњи спортског терена на Смиљевачи и санацији крова фискултурне сале у Средњој школи „Доситеј Обрадовић“, подсетио је Јанчић и истовремено се захвалио и на новчаној награди СТК „Обилић – Алева“, приликом избора за најбољи женски тим у Војводини.

Батез је истакао да веома цени висок ниво сарадње са општином Нови Кнежевац и позвао локалну самоуправу и клубове да учествују на актуелним и будућим конкурсима Покрајинског секератријата за спорт и омладину.

„На тај начин можете лакше да се опремате и стварате боље услове за развој спорта. Покрајински секретаријат посебну пажњу посвећује развоју спорта у основним школама и другим образовним установама“ поручио је ресорни секретар.

У оквиру посете Батез је обишао и стадион ФК „Обилић“ и просторије СТК „Обилић Алева“ где је оценио да је неопходно очувати фудбалски стадион.
„Чинићемо све да општина Нови Кнежевац током ове године најзад добије спортску халу“, истакао је је Батез на крају посете, и поручио да Покрајинска влада интензивно улаже у спортску инфраструктуру те да ће овај проблем решити и у општинма Бачка Топола, Нова Црња и Тителу.

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs