Вести


Владимир Батез посетио општину Оџаци

Оџаци , 24. март 2017.
-A A +AВладимир Батез посетио општину Оџаци.

Оџаци , 24. март 2017. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез данас је посетио општину Оџаци. Батез је у згради општине разговарао са представницима локалне самоуправе, а затим је обишао фудбалске стадионе у Дероњама, Српском Милетићу и Раткову.

Циљ посете покрајинског секретара било је упознавање са стањем спортске инфраструктуре у општини Оџаци, сагледавање функционисања спорта на територији општине и проблема спортских клубова.

Једна од тема разговора била је и досадашња сарадња општине Оџаци са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину.

Батез је том приликом истакао да је приоритет Секретаријата да у партнерству са локалном самоуправом развија спорт у делу где постоји обострани интерес, од афирмације и развоја спорта до инфраструктурних пројеката.

„Ми у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину видимо Оџаке као општину која води рачуна о спорту и која је била поуздан партнер Секретаријата. Такође и као општину која има Спортски савез који јако добро функционише. Нема разлога да наша одлична сарадња не буде и настављена, нарочито ако се има у виду да до сада, колико смо ми упознати, није било проблема у реализацији пројеката који су општини Оџаци одобрени на конкурсима и што су сва одобрена средства апсолутно наменски потрошена за оно за шта су и тражена, што је за сваку похвалу“, казао је покрајински секретар.

Најављујући даљу подршку Секретаријата општини Оџаци, Владимир Батез је подсетио да је до 28. априла отворен конкурс за изградњу, одржавање и опремање спортских објеката у АП Војводини, за шта је у овој години опредељено укупно 34 милиона динара.

Секретаријат за спорт и омладину ће, према његовим речима, у овој години издвојити и значајна средства за оснивање канцеларија за младе при јединицама локалне самоуправе. Међу темама разговара покрајинског секретара и представника општине Оџаци нашло се и питање оснивање Канцеларије за младе у Оџацима, која је од суштинског значаја за спровођење омладинске политике.

У згради општине Владимира Батеза дочекали су, између осталих, председница Привременог органа општине Оџаци Латинка Васиљковић са сарадницима, начелник Западнобачког управног округа Душан Маријан, као и представници Спортског савеза општине Оџаци.

Председница Привременог органа је истакла да је на нивоу општине у протеклом периоду било доста улагања у области спорта и захвалила се госту на различитим иницијативама које су потекле из Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, а усмерене су на локалну самоуправу у Оџацима.

- Пре свега ту мислим на значајна средства која издвојена за различите пројекте у области спорта, било да су они били инфраструктуралне или друге природе. Посебно бих ту навела средства која су издвојена за санацију атлетске стазе на стадиону у Оџацима. Ради се о пројекту за који је Секретаријат издвојио преко два милиона динара и чија реализација је што се тиче јавне набавке у току – рекла је Латинка Васиљковић.

Владимир Батез је у пратњи председнице Привременог органа Латинке Васиљковић и представника Спортског савеза Михајла Сујера и Славка Родића посетио Дероње, Српски Милетић и Ратково где је разговарао са представницима месних заједница и спортских клубова.

Покрајински секретар је током обиласка фудбалских стадиона у тим местима тамошњим клубовима уручио по десетак фудбалских лопти.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs