Вести


Владимир Батез посетио полазнике 15. Међународног џудо тренинг кампа

Нови Сад , 23. април 2019.
-A A +AВладимир Батез посетио полазнике 15. Међународног џудо тренинг кампа .

Нови Сад , 23. април 2019. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас у Кикинди полазнике Међународног тренинг кампа у џудоу, који већ деценију и по окупља велики број такмичара, тренера и стручњака у овом спорту.

Камп, у организацији Џудо клуба “Партизан“, ове године је окупио преко 300 учесника из рекордних 11 земаља, а џудисти су снаге одмерили у хали Спортског центра “Језеро”.

Батез је нагласио да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину и ове године подржао тренинг камп, као и дводневни Меморијални џудо турнир "Драган Цигановић –Цига“, који је окупио 600 такмичара.

"У протеклих неколико дана око 900 џудиста је боравило у Кикинди. То је импозантна бројка и сјајна промоција џудо спорта и домаћина ових манифестација. Такав тип манифестација је од посебног значаја за развој џудо спорта у АП Војводини" , рекао је Батез.

Градоначелник Кикинде Павле Марков је истакао значај оваквих спортских окупљања, препознатих у међународним оквирима, како за младе људе из Србије и региона, тако и за промоцију Кикинде, уз чију подршку су организовани турнир и камп.

Светислав Вукмирица, председник Џудо клуба "Партизан" је изјавио да су ове године турнир и камп по броју земаља учесница премашили очекивања и изразио уверење да ће следеће године учешће узети и такмичари и из Словачке и Украјине.

Од учесника се могло чути да су организација и услови рада у кампу изузетни, те да наши џудисти имају сјајну прилику да на татамију одмере снагу са спортским супарницима из земље и региона.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs