Вести


Владимир Батез примио каратисту Битевића

Нови Сад , 04. април 2019.
-A A +AВладимир Батез примио каратисту Битевића.

Нови Сад , 04. април 2019. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, примио је данас каратисту Слободана Битевића, који је освојио сребрну медаљу на Европском првенству у шпанској Гвадалахари, у дисциплини преко 84 килограма.

Уз честитке репрезентативцу Србије Битевићу и његовом дугогодишњем тренеру Предрагу Стојадинову, Владимир Батез је истакао да је реч о огромном успеху.

„Каратиста Слободан Битевић је прави пример успешног спортисте, који од 2008. године у континуитету постиже врхунске резултате у једном глобалном спорту. Реч је о спортисти који је био европски и светски шампион, и који може да служи за пример младим људима и као спортиста, који није запоставио ни своје усавршавње и образовање“, истакао је Батез и подсетио да је млади Битевић успешно магистрирао на Факултету за спорт, те да је уједно успешан и као спортски радник.

Батез је истакао важност ове године, која је предолимпијска, за све гране спорта и указао да сва велика такмичења доносе и огроман број бодова.

Он је са својим гостима констатовао да је овај резултат дошао у право време и подсетио да је домаћа јавност имала прилику да види наше најбоље репрезентативце у каратеу, и на прошлогодишњем европском првенству у Новом Саду.

Батез је указао и да је овај Битевићев успех утолико већи, јер га је остварио и поред озбиљне повреде руке коју је пре овог такмичења задобио, и тиме доказао своју истрајност на путу ка успешном спортском циљу.

Секретар Батез је подсетио и да је у екипној конкуренцији освојена сребрна медаља и да су у тиму били, такође, спортисти из војвођанских клубова: Ђорђе Салапура и Владимир Брежанчић, који су стипендисти Покрајинске владе и њихов колега Ђорђе Тешановић.

Тренер Предраг Стојадинов се посебно захвалио секретару Батезу на посвећености и бризи, коју ресорни секретаријат показује према младим талентима и спортистима у каратеу. Он је указао да су значајни резултати, који су постигнути на европском првенству у Новом Саду, управо постигнути захваљујући подмладатку мушке карате екипе.

Слободан Битевић је такође указао на значај покрајинске подршке, истичући да је она додатни мотив када је реч о остваривању успеха на такмичењу.

„Медаља из Шпаније за мене има златан сјај, и посебна је из више разлога.Она је дошла у предолимпијској години, скупио сам одређен број бодова за Токио, и предстоји ми још девет турнира, где ћу показати максимално залагање,“ истакао је Битевић и додао да је задовољан постигнутим, јер је успео да и поред тешкоћа са повредом избори значајно друго место.

Бивши европски и светски шампион Битевић је у Шпанији дошао до чак седмог континенталног одличја у каријери, пошто већ има два злата, сребро и три бронзе.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs