Вести


Владимир Батез примио представнике Европске бриџ лиге

Нови Сад , 16. август 2019.
-A A +AВладимир Батез примио представнике Европске бриџ лиге.

Нови Сад , 16. август 2019. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је данас потпредседника Европске бриџ лиге Јожефа Харшањиа и председника Комисије за мале федерације Петера Белчака, поводом Европског првенства малих федерација у бриџу (Small Federations Game), које ће се у октобру одржати у Новом Саду.

Европска бриџ лига (ЕБЛ) доделила је организацију свог престижног такмичења Србији, а Бриџ савез Србије је домаћинство доделио Новом Саду и техничку организацију Бриџ савезу Војводине. Како је Нови Сад већ традиционално домаћин турнира градова и отвореног првенства Војводине, које је такође међународног карактера,сва три такмичења су спојена па ће Нови Сад, од 20. до 27. октобра, бити центар европског бриџа и окупити екипе из двадесетак земаља.

Владимир Батез је истакао да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину, заједно са Градом Новим Садом, подржао овај спортски догађај, као и велики број међународних такмичења из других грана спорта у протекле три године, што се показало као најбољи могући модел.

„Европског првенства малих федерација у бриџу је веома значајно за нас. Наша земља спада у групу земаља где бриџ, који је, уз шах, у свету један од најраспрострањенијих и најпрепознатљивијих мисаоних спортова - још увек нема довољан број играча и клубова. Сигуран сам да ћемо после овог такмичења имати повећано интересовање за ову грану спорта, која бележи развој на свим континентима, нарочито међу младима. То је уједно и прилика да промовишемо нашу земљу и Нови Сад, који је ове године Омладинска престоница Европе“, изјавио је Батез и додао да је сигуран да ће представници Европске бриџ лиге и сви гости имати велико задовољство да учествују на једном лепом такмичењу, да обиђу наш град и понесу најбоље утиске.

Потпредседника Европске бриџ лиге Јожеф Харшањи изразио је задовољство што у Новом Саду са Бриџ савезом Србије организује Европско првенство малих федерација у овом спорту и захвалио се на подршци. Према његовим речима, Србија је земља у којој је спорт веома важан део културе.

„Надамо се да ће све више млађих, а такође и старијих људи, уз подршку локалних клубова и асоцијација развити своје интересовање за бриџ - фантастичан спорт који слави свој стоти рођендан“, изјавио је Харшањи.

Према речима председника Комисије за мале федерације Петера Белчака, предстојећи спортски догађај је сјајна прилика да се промовише и развије бриџ у локалној заједници и, такође, да се на тај начин прошире туристичке прилике овог региона, да се привуку туристи, јер ће поред спортиста доћи и њихове фамилије које ће ту боравити више дана и када се врате кући слати своје поруке и слике шта су видели и препоручивати регион као туристичку дестинацију.

Данашњем сусрету у Покрајинској влади присуствовали се и председница Бриџ савеза Војводине Јована Зорановић и председник организационог одбора за припрему Европског првенства малих федерација у бриџу Дарко Парежанин.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs