Вести


Владимир Батез угостио градоначелника Источног Сарајева

Нови Сад , 04. октобар 2019.
-A A +AВладимир Батез угостио градоначелника Источног Сарајева.

Нови Сад , 04. октобар 2019. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је данас градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића, са којим је разговарао о могућности реализације конкретних пројеката и унапређењу сарадње међу младима и спортистима из општина са подручја Источног Сарајева и градова и општина у Војводини.

Секретaр Батез је нагласио да је овај сусрет корак даље у сарадњи на основу договора постигнутог на Европском олимпијском фестивалу младих ЕИОФ на Јахорини, почетком године.

Он је навео да је градоначелника Вуковића упознао како функционише систем спорта у Војводини и приоритетима у раду Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Батез је истакао да је јавност упозната са чињеницом да Покрајински секретаријат за спорт све активности реализује на основу Споразума о специјалним везама са Републиком Српском.

„То је одличан темељ за остваривање конкретне сарадње међу спортским клубовима и омладинским асоцијацијама, да их упутимо једне на друге и омогућимо да кроз заједничке пројекте искористе потенцијале општина на подручју Источног Сарајева и војвођанских градова и из таквог односа остваре и најбоље резултате у свом раду", навео је Батез.

Он је подсетио да је већ било успешне сарадње између ресорног секретаријата и Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, као и да ће до краја године ова сарадња бити интензивирана кроз конкретне пројекте.

Секретар Батез је је истакао да ће Секретаријат за спорт наставити да подржава спорт у Републици Српској, те да је продубљивање спортске сарадње међу нама изузетно значајно, поготово када имамо у виду да многе реперезентације Републике Србије имају окосницу у играчима који су управо поникли у Српској. Он је истакао да ће пажња, када је о овој сарадњи реч, у наредном периоду бити усмерена на реализацију заједничких пројеката у разним спортовима.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић захвалио се на пријему, посебно истакао значај ове посете и навео да је за Источно Сарајево веома важно продубљивање пријатељства са Србијом и Војводином.

„На основу поменутог протокола о сарадњи Војводине и Републике Српске, Источно Сарајево тражи своје место у тој сарадњи у области спорта и омладинске политике.Значајно је било данас чути искуства Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и надам се да ћемо у наредном периоду успети да, у оквиру различитих спортских грана, остваримо контакте између спортских клубова са подручја шест општина Источног Сарајева и институција и спортских организација у Војводини.

Саговорници су истакли уверење да ће данашњи разговори бити настављени у скорој будућности, као и да ће резултирати конкретним пројектима значајним за развој и сарадњу у области спорта.

Сусрету је присуствовао и председник Спортског савеза Војводине Слободан Бошкан.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs