Вести


Владимир Батез: Учинићемо све како би се поштовао Закон о спорту

Нови Сад , 14. јул 2016.
-A A +AВладимир Батез: Учинићемо све како би се поштовао Закон о спорту.

Нови Сад , 14. јул 2016. .

Сарадња између Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и покрајинских гранских спортских савеза биће подигнута на виши ниво него што је била до сада, договорено је на првом састанку покрајинског секретара за спорт и омладину Владимира Батеза и 50 представника покрајинских гранских спортских савеза, одржаног данас у просторијама Спортског савеза Војводине. На њему се разговарало и о начину финансирања за наредни период, али и о решењима проблема са којим се сусрећу представници гранских спортских савеза у Војводини.

Секретар Батез посебно је истакао да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину, сходно примени Закону о спорту, у наредном периоду водити рачуна о начину финансирања спортских савеза и клубова на територији АП Војводине.

„Иако до сада није постојала јасна координација између гранских савеза и клубова који се финансирају из буџета АП Војводине, то од сада више неће бити пракса. Заједничким радом, међусобном сарадњом и едукацијом, учинићемо све како би се поштовао Закон о спорту. Буџет за ову годину већ је потрошен, али радим на томе да се стање које смо затекли промени, и да у наредном периоду исплатимо све што смо у обавези.“

Покрајински секретар за спорт и омладину се протекле недеље састао и са представницима свих 45 локалних самоуправа у Војводини, са којима је такође разговарао о побољшању система спорта у њиховим заједницама, а све у складу са поштовањем одредби Закона о спорту.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs