Вести


Владимир Галић посетио општину Жабаљ

Жабаљ , 22. јул 2016.
-A A +AВладимир Галић посетио општину Жабаљ.

Жабаљ , 22. јул 2016. .

Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић, изјавио је приликом данашње посете општини Жабаљ, да је један од најважнијих задатака нове покрајинске администрације успостављање боље комуникације са локалним самоуправама.

„Та комуникација до данас није добро функционисала, и наш је и задатак и обавеза да се то промени“, рекао је секретар Галић и додао да је данас са руководством општине Жабаљ разговарао о више активности значајних за развој ове бачке општине.

Према речима Владимира Галића, једна од тема састанка било је претварање пољопривредног земљишта у грађевинско, због изградње нових фабрика за које већ постоје инвеститори, као и нових постројења, која ће запослити грађане општине Жабаљ. На састанку је договорено да се, у складу са законом, може кренути у овај процес.

С обзиром на то да су у припреми покрајинске скупштинске одлуке о заштићеним природним подручјима – парковима природе „Јегричка“ и „Стара Тиса“, истакнуто је да је неопходно да се на време разговара и о овој теми, односно да се види где ће бити зона разграничења између индустријске зоне у општини Жабаљ и заштићеног природног подручја.

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић, изразио је уверење да ће се у сарадњи са покрајинском администрацијом, у складу са законском регулативом, сигурно пронаћи адекватно решење које ће обезбедити да се не угрозе индустријски капацитети општине Жабаљ, али и да се очувају природна добра.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs