Вести


Владимир Галић: 25 милиона динара јединицама локалних самоуправа за суфинансирање израде пројектно техничке и планске документације

Нови Сад , 28. јул 2017.
-A A +AВладимир Галић: 25 милиона динара јединицама локалних самоуправа за суфинансирање израде пројектно техничке и планске документације.

Нови Сад , 28. јул 2017. .

Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић, потписао је данас уговоре са представницима 23 локалне самоуправе, који су остварили бесповратна средства на конкурсу за суфинансирање израде пројектно техничке документације и по основу конкурса за суфинансирање израде планске документације.

Покрајински секретаријат, за ове конкурсне линије усмерио је укупно 25 милиона динара, од чега је једанаест уговора склопљено са представницима који су остварили права на конкурсу за суфинансирање израде техничке документације и 21 уговор са представницима локалних самоуправа који ће субвенције добити за израду планске документације.

„Иницијативе попут ових, важне су због укрштања надлежности покрајинске администрације и администрација локалних самоуправа, јер без синергије и заједничког деловања како у јединицама локалних самоуправа, тако и Аутономне покрајине Војводине у погледу рада на техничкој и планској документацији, нема значајних инфраструктурних пројеката“, навео је Галић, напомињући да се поред ових конкурсних линија, средства додељују и за области едукативних центара затим области заштићених подручја, односно заштите животне средине.

Он је осврћући се на важност оваквих конкурса, првенствено због израде пројеката попут Банатске магистрале или брзе саобраћајнице Нови Сад - Зрењанин, подсетио да је од великог значаја и то што се путем овог вида сарадње, јединицама локалне самопураве може пружити стручна помоћ од стране покрајинског завода за урбанизам.

Покрајински секретар је честитајући представницима изразио наду да ће се реализација новог конкурса поновити до краја ове године или већ почетком наредне.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs