Вести


Војвођански спортисти најбољи на свету

Нови Сад , 16. децембар 2015.
-A A +AВојвођански спортисти најбољи на свету.

Нови Сад , 16. децембар 2015. .

Војвођанске спортисткиње и спортисти одувек су заузимали посебно место на светској спортској сцени, па тако и не чуди што је стонотенсирека Борислава Перић-Ранковић изабрана за најбољу стонотенисерку света у категорији за најбољу спортисткињу са инвалидитетом од стране Светске стонотениске федерације, док је Душана Домовића Булута, ФИБА прогласила за најбољег баскеташа света. Поводом овог успеха, војвођанске спортисте примила је данас покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић.

Секретарка Тепић честитала је Борислави и Душану на великом признању, али и Душановим саиграчима из клуба „Нови Сад Al Wahda“ Марку Ждеру, Марку Савићу и Дејану Мајсторовићу који су у Дохи одбранили титулу најбољих на свету.

„Да се труд и успех исплате и да се увек препознају, показало се још једном када су нам стигле вести из света о престижним признањима које смо добили о нашим војвођанским спортистима. Велика ми је част што сам данас у друштву пре свега ових великих људи и бораца, а потом и спортиста, јер они сами знају колико им је било потребно напора и одрицања да би се заслужила оваква признања.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину се увек трудио да сходно својим могућностима помогне најбољима без обзира на постојеће категоризације и начине финансирања. Подразумева се да ћемо их пратити и у будућности, као што смо то радили и протекле четири године. Не могу крити задовољство што данас честитам и Беби и Булуту и читавом његовом тиму, а да се не сетим 2012. године када момке из баскет тима нико није препознао, а дошли су окићени светским златом због чега смо им ми доделили награду „Вихор“ као потпуним анонимусима и заиста дали ветар у леђа и не само тада него и свих ових година када су они постигли ове сјајне резултате. Исте године са Бебом смо са сузама у очима причали како инвалиди уопште нису били довољно препознати те 2012. године уочи одласка у Лондон на Параолимпијске игре, али она се те године вратила са сребрном медаљом и тада смо обећали да се нећемо заборављати. Помогли смо да се и активности њиховог гранског савеза нађу на нашем редовном финанисирању и слушајући их тада, слушамо их и сада и водићемо рачуна посебно о њиховим захтевима у овој пред олимпијској години. “

Поред Бориславе Перић-Ранковић и Душана Домовића Булута, и чланови тима „Нови Сад Al Wahda“ Марко Ждеро, Марко Савић и Дејан Мајсторовић захвалили су се и секретарки Тепић и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на одличној сарадњи и препознавању потреба спортиста и договорили будућу сарадњу.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs