Вести


Војномедицински центар Нови Сад обележио 231 годину постојања

Нови Сад , 11. новембар 2017.
-A A +AВојномедицински центар Нови Сад обележио 231 годину постојања.

Нови Сад , 11. новембар 2017. .

Свечаном академијом одржаном вечерас у Конгресном центру Мастер Новосадског сајма, обележена је 231 година постојања и рада Војномедицинског центра (ВМЦ) у Петроварадину.

Свечаности су присуствовали министар одбране Александар Вулин, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Честитајући јубилеј запосленима у најстаријој активној војној болници у Европи, секретар Гојковић је истакао повезаност и солидарност цивилног и војног здравства.

"Симбиоза цивилног и војног здравства, највећим делом, проузрокована је генетским потенцијалом српскога народа - хуманошћу, бригом, емпатијом што је својствено здравственим радницима, и храброшћу, пожртвовањем, љубављу према домовини, што је својствено војнику", рекао је др Гојковић.

У циљу побољшања и унапређења јавног здравља свих грађана Републике Србије, секретар Гојковић је указао на важност сталне едукације здравствених радника, како у сектору цивилног, тако и у сектору војног здравства, тиме нагласавајући значај заједничких напора и доприноса свих здравствених институција.

У оквиру свечане академије, Покрајинској влади, Ургентном центру Клиничког центра Војводине и начелнику Јужнобачког округа Милету Новаковићу, уручене су златне плакете због изузетне сарадње са војним здравством.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs