Вести


Војномедицински центар Нови Сад обележио 231 годину постојања

Нови Сад , 11. новембар 2017.
-A A +AВојномедицински центар Нови Сад обележио 231 годину постојања.

Нови Сад , 11. новембар 2017. .

Свечаном академијом одржаном вечерас у Конгресном центру Мастер Новосадског сајма, обележена је 231 година постојања и рада Војномедицинског центра (ВМЦ) у Петроварадину.

Свечаности су присуствовали министар одбране Александар Вулин, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Честитајући јубилеј запосленима у најстаријој активној војној болници у Европи, секретар Гојковић је истакао повезаност и солидарност цивилног и војног здравства.

"Симбиоза цивилног и војног здравства, највећим делом, проузрокована је генетским потенцијалом српскога народа - хуманошћу, бригом, емпатијом што је својствено здравственим радницима, и храброшћу, пожртвовањем, љубављу према домовини, што је својствено војнику", рекао је др Гојковић.

У циљу побољшања и унапређења јавног здравља свих грађана Републике Србије, секретар Гојковић је указао на важност сталне едукације здравствених радника, како у сектору цивилног, тако и у сектору војног здравства, тиме нагласавајући значај заједничких напора и доприноса свих здравствених институција.

У оквиру свечане академије, Покрајинској влади, Ургентном центру Клиничког центра Војводине и начелнику Јужнобачког округа Милету Новаковићу, уручене су златне плакете због изузетне сарадње са војним здравством.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs