Вести


Вребалов и Пузовић на потписивању споразума о управљању комуналним отпадом

Кикинда , 10. април 2013.
-A A +AВребалов и Пузовић на потписивању споразума о управљању комуналним отпадом.

Кикинда , 10. април 2013. .

Нови Сад, 10. април 2013. - У Скупштини АП Војводине данас је потписан анекс Споразума о формирању регионалног система управљања комуналним отпадом, чиме је општина Нови Бечеј приступила већ потписаном споразуму између општина Кикинда, Ада и Бечеј.
Свечаности потписивања присуствовали су и потпредседник Скупштине АП Војводине Миливој Вребалов, покрајински секретар за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине Слободан Пузовић, који су оценили да овакве иницијативе подижу АП Војводину на европски ниво у области система управљања отпадом.Потпредседник Вребалов истакао је да је циљ да ове општине што пре реше проблем изношења смећа, али и да очекује у скоријем року састанак у ресорном републичком министарству како би се иницирало да потписници овог споразума уђу у ужи круг општина за формирање регионалних депонија. Он је додао и да формирање оваквог региона не повлачи никаква додатна финансијска средства, те да ће ове општине потписати појединачне уговоре са фирмом Аса из Кикинде која пружа услуге одношења отпада.


„Неопходно је развијати свест људи о потреби реализовања оваквих пројеката јер како бисмо живели онако како приличи човеку у 21. веку, у једној европској регији, прво морамо почети од чишћења свог дворишта, улице, месне заједнице, општине па на даље. Пројекат удруживања општина у овој области олакшаће посао управљања отпадом, пружити грађанима пристојну цену услуге и испунити стандарде заштите животне средине, што никако не смемо да занемаримо", поручио је Вребалов.Секретар Пузовић рекао је да је циљ оваквог регионалног концепта, између осталог и постизање што већег броја корисника како би цена услуге била социјално прихватљива. Он је додао и да очекује да ће, с обизорм на чињеницу да је Фонд за заштиту животне средине укинут, републичко министарство наћи друге моделе финансирања пројеката заштите животне средине. Пузовић је најавио и да ће се ускоро кренути са ажурирањем регионалног плана управљања отпадом, као и са његовом применом.

Анекс Споразума о формирању регионалног система управљања комуналним отпадом потписали су председник општине Кикинда Саво Добранић, председник општине Ада Золтан Билицки, председник општине Бечеј Вук Радојевић и председник општине Нови Бечеј Саша Шућуровић. 

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs