Вести


Вук Радојевић: Значајна искуства израелских стручњака у наводњавању

Нови Сад , 08. мај 2018.
-A A +AВук Радојевић: Значајна искуства израелских стручњака у наводњавању.

Нови Сад , 08. мај 2018. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, који предводи делегацију Покрајинске владе у посети Израелу, обишао је данас 20. Међународни пољопривредни сајам „Агритех 2018“ у Тел Авиву, где је разговарао са генералним директором Министарства пољопривреде Шломо Бен Елијахуом о искуствима на плану унапређивања пољопривредне производње, уз посебан осврт на решења израелских стручњака у наводњавању.

„Оно у чему је Израел остварује посебан напредак је коришћење нових технологија, иновације и примена тих знања у пољопривреди. Израел је од пустиње направио плодне пољопривредне површине и данас на површинама од више стотина хиљадa хектара производи већину хране за своје потребе. Овај сајам у Тел Авиву је изузетна прилика да од наших домаћина учимо како се применом најновијих система за наводњавање може приходовати у условима глобалних климатских промена“, истакао је овом приликом Радојевић. Како је ресорни секретар нагласио, интензивирање сарадње наших земаља у пољопривреди допринело би да ојачамо конкурентност у овој области и резултирало би напретком у осталим секторима економије.

Током сусрета Радојевића и Елијахуа било је речи и о могућности доласка израелских инвеститора, заинтересованих за улагање у пољопривредну производњу у Србији и Војводини. Састанку је присуствовао и амбасадор Србије у Израелу Милутин Станојевић.У оквиру ове посете, Радојевића ће примити Ури Аријел, израелски министар пољопривреде.

Ресорни секретар је са сарадницима обишао и компаније „Нетафирм“ и „Римон“, а реч је о водећим светским компанијама за производњу и иновације система за наводњавање. Покрајинска делегација обишла је и израелске задруге и институте за заштиту биља и пољопривредни инжињеринг.

Међународни пољопривредни сајам “Агритех“ у Тел Авиву, један је од најзначајнијих и највећих аграрних скупова пољопривредне производње и прехрамбене индустрије у том делу Блиског Истока, на којем се сваке године презентују најновија достигнућа у области пољопривреде у свету.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs