Вести


Вук Радојевић истакао значај примене савремене пољопривредне механизације

Нови Сад , 12. мај 2018.
-A A +AВук Радојевић истакао значај примене савремене пољопривредне механизације .

Нови Сад , 12. мај 2018. .

“Домаћа производња пољопривредних машина је нешто што свакако треба подржати. Републичка и Покрајинска влада су то препознале кроз субвенције, које су доделиле пољопривредницима за обнову пољопривредне механизације у 2017. години. Чињеница је да је адекватна механизација значајна и доприноси бољем производном резултату, а “Мајевица” је наш реномирани бренд пољопривредне механизације, који представља одличан пример како се постижу значајни резултати и опстаје међу јаком конкуренцијом на тржишту”.

Ово је данас истакао покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић приликом обраћања пољопривредницима у Бачкој Паланци, где је присуствовао презентацији целокупног производног програма предузећа “Мајевица“. Он је указао да је 2017. године Покрајинска влада по први пут набавку пољопривредне механизације уврстила као аграрну меру, подсетивши да је укупна инвестиција била вредна 500 милиона динара.

Радојевић је позвао пољопривреднике да конкуришу на актуелне конкурсе ресорног секретаријата, међу којима је и конкурс за младе пољопривреднике до 40 година, путем којег се може, између осталог, набавити и нова прикључна механизација. Ресорни секретар је изнео да је за средства ИПАРД програма већ приспело 500 захтева за набавку пољопривредне механизације.

Радојевић је још истакао овом приликом да наша држава препознаје значај домаће пољопривредне производње и домаћег произвођача, и да исто тако води рачуна и о привлачењу страних инвестиција, попут индијске која је уложила у производњу трактора у нашој земљи. То је додатни импулс развоју производње пољопривредних машина у нашој земљи. Он је навео и значај сарадање коју остварују Пољопривредни факултет у Новом Саду и ово предузеће на пољу иновација. Подсетио је и да пољопривредницима Војводине стоје на располагању изузетно повољне кредитне линије за набавку нове погонске и прикључне механизације код Покрајинског фонда за развој пољопривреде, Развојног фонда Војводине и Гаранцијског фонда.

Предузеће "Мајевица" је познати произвођач пољоприврених машина, и један од највећих домаћих произвођача савремених пнеуматских сејалица, приколица, берача, тракторских цистерни. Ове године приказала је новитете са којима прати захтеве и раѕвој тржишта. Новитети у овој години су ношене прскалице, цистерна од 18.000 литара, као и тешка дрљача и сетвоспремач. Ова домаћа компанија остварује значајан извоз према руском тржишту и свим бившим југословенским републикама.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs