Вести


Вук Радојевић најавио активности Покрајинске владе у оквиру 85. међународног пољопривредног сајма

Нови Сад , 10. мај 2018.
-A A +AВук Радојевић најавио активности Покрајинске владе у оквиру 85. међународног пољопривредног сајма .

Нови Сад , 10. мај 2018. .

На 85. Међународном пољопривредном сајму, који ће се одржати од 15. до 20. маја у Новом Саду, представиће се близу 1.500 излагача из укупно 60 земаља, саопштили су учесници данашње конференције за новинаре посвећене представљању активности на једној од најзначајнијих сајамских манифестацији у нашој земљи.
Вук Радојевић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство је истакао да је пољопривредни сајам у Новом Саду „најзначајнији агробизнис-догађај овог дела Југоисточне Европе“, те стога и идеално место да се представе потенцијали Војводине широј јавности.
„Покрајина ће управо ову прилику и искористити да кроз размену знања у овој области, остваривање нових добрих контаката, и размену искустава у примени нових технологија, оствари додатни допринос у даљем развоју пољопривреде,“ указао је Радојевић.
Он је навео да ће Покрајинска влада ове године, имати заједнички наступ са покрајинским фондовима, Привредном комором Војводине и ЈВП „Воде Војводине“, које су са својим активностима значајне у области водопривреде и целокупних напора Покрајинске владе да се повећају површине под системима за наводњавање.
У организацији Покрајинске владе преко Развојне агенције Војводине у понедељак, 14. маја, одржаће се Дан добављача, који ће окупити представнике око 100 предузећа. Истовремено, Покрајинска влада ће бити домаћин и делегацијама задружних савеза земаља у региону, као и политичко привредној делегацији Црне Горе, а планирани су и сусрети са делегацијама из Русије и Истре (Хрватска).
Уочи и током трајања овог сајма, ресорни секретаријат ће окупити пољопривреднике и доделити им уговоре са подстицајима у оквиру конкурсних линија Секретаријата, а у области наводњавања, заштите од временских непогода, биљне производње у заштићеном простору и опремања сточарских фарми.
По први пут, како је Радојевић најавио, биће одржана и изложба под називом „Војводина гастрорегион“, која ће окупити 30 малих произвођача пића и хране из АП Војводине, који су готово сви користили субвенције Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.
Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић је истакао и да је овогодишњи Пољопривредни сајам у излагачком делу за десет одсто већи од прошлогодишњеги навео да ће се ове године на сајму представити Француска, Аустрија, Холандија, Шпанија, Италија, Изреал, Тунис, Босна и Херцеговина...
Ове године земља пријатељ Међународног пољопривредног сајма је Француска.
Државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Жељко Радошевић је најавио да ће 17. маја у Конгресном центру "Мастер" бити одржана радионица "ИПАРД - искуства и могућности" и изразио очекивање да ће та радионица изазвати велику пажњу наших пољопривредника.
На конференцији за новинаре Новосадског сајма говорили су и мр Ђорђе Мишковић, генерални секретар Пословног удружења увозника и извозника пољопривредне механизације, Драгољуб Швоња, генерални директор Агропанонке и Немања Бељански, директор Сектора за осигурање пољопривреде „Генерали Осигурања Србија“.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs