Вести


Вук Радојевић на отварању 44. Сајма хране у Будви

Нови Сад , 22. март 2018.
-A A +AВук Радојевић на отварању 44. Сајма хране у Будви.

Нови Сад , 22. март 2018. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић обратио се данас на Јадранском сајму у Будви, на церемонији свечаног отварања 44. Сајма хране и, уз честитке за 50 година успешног рада, изјавио да је овај сајам постао идеално место за окупљање привредника, произвођача и компанија, и место где се презентују најновија достигнућа, остварују бројни пословни контакти и успостављају одлични пословни аранжмани.

Радојевић је исказао посебно задовољство што је указана прилика покрајинским институцијама: Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Покрајинском секретаријату за привреду и туризам, Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине, Туристичкој организацији Војводине, затим Привредној комори Војводине и Новосадском сајму, да представе на овој смотри своје активности и потенцијале у различитим областима привређивања.

“Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, кроз пројекат „Укуси Војводине" представиће оно што Војводина као гастрономска регија има – а то је између осталог, квалитетно вино и богата културна баштина“ , казао је Радојевић.

Свим учесницима сајамских приредби пожелео је да успоставе добре пословне контакте и остваре значајне комерцијалне резултате, истакавши да простора за сарадњу произвођача и привредника из Србије, АП Војводине и Црне Горе има, и то на различитим пољима, те да су ове сајамске манифестације прилика да се привредни субјекти обе земље боље повежу , развију предузетничке идеје и заједнички наступе на трећим тржиштима.

Радојевић је позвао произвођаче и привреднике Црне Горе да посете Нови Сад и, како је казао, “јединствену смотру аграра у југоисточном делу Европе” - јубиларни 85. Међународни пољопривредни сајам од 15. до 21. маја.

На Јадранском сајму у Будви данас су отворени 44. Сајам хране, 27. Сајам туризма, опреме за хотелијерство и угоститељства - МЕТУБЕС и 23. Сајам екологије, које су окупиле око 145 излагача. На свечаном отварању обратили су се директор Јадранског сајма Рајко Бујковић и председник Привредне коморе Црне Горе Властимир Голубовић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs