Вести


Вук Радојевић отворио 10. семинар саветодаваца Пољопривредне саветодавне службе АП Војводине

Нови Сад , 21. новембар 2017.
-A A +AВук Радојевић отворио 10. семинар саветодаваца Пољопривредне саветодавне службе АП Војводине.

Нови Сад , 21. новембар 2017. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, јуче је у Бањи Ковиљачи свечано отворио 10. семинар саветодаваца Пољопривредне саветодавне службе АП Војводине.

Радојевић је истакао значај оваквих стручних скупова, јер се на конкретним примерима, кроз представљање добре праксе и размену знања и искустава, указује на могућности и домете које ова служба показује када се ради о развоју пољопривредне производње.

Радојевић је посебно указао на значај улоге Прогнозно извештајне службе заштите биља АП Војводине (ПИС АПВ), чији је циљ да унапреди и значајно побољша квалитет пољопривредних производа. Он је учеснике семинара подсетио да се уз примену резултата до којих ова служба долази, пољопривредним произвођачима обезбеђује максимални ефекат заштите њихових усева уз пуно поштовање еколошких принципа.

„На територији Војводине имамо 12 пољопривредних станица и једну енолошку. Половином 2017. године, програмом рада ових стручних пољопривредних служби, и ребалансом буџета, увели смо потпуно нов концепт у њихов рад, чиме је омогућена потпуна координација у функционисању пољопривредних саветодаваца и Прогнозно извештајне службе. Циљ је био да дисеминација података буде адекватна и информација заврши код крајњих корисника – пољопривредника“, објаснио је Радојевић.

Он је нагласио да је измењен и сам начин финансирања, који је сада везан за буџетску годину. Издвајају се и већа средства за рад ПИС, јер благовремене информације о појави болести и штеточина до којих ова служба долази, а које захваљујући саветодавцима бивају прослеђене пољопривредницима, јесте нешто на чему ваља инсистирати и због чега је Секретаријат променио досадашњи концепт функционисања пољопривредних саветодаваца и ПИС.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs