Вести


Вук Радојевић посетио општину Ириг

Нови Сад , 01. јун 2018.
-A A +AВук Радојевић посетио општину Ириг.

Нови Сад , 01. јун 2018. .

Покрајински секретар за пољопривреду,водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић посетио је општину Ириг поводом пројеката које је суфинансирао покрајински секретаријат и са председником општине Стеваном Казимировићем и његовим сарадницима разговарао о позитивним искуствима успешне сарадње између секретаријата и општине у протекле две године.

Са овом сремском локалном самоуправом, од половине 2016. године до данас, закључени су уговори укупне вредности од 80 милиона динара, од чега је највише финансијских средстава опредељено за уређење атарских путева и отресишта, затим за водоводну мрежу, уређење каналске мреже, уклањање дивљих депонија и набавку противградних ракета.

Вук Радојевић је посебно напоменуо значај изградње, опремања и повезивања бунара у Нерадину и санацију црпне станице "Борковац" у вредности од 12,5 милиона динара, где је учешће секретаријата 70 процената, а општине Ириг 30 процената. Уговори за ове пројекте су потписани пре месец дана и њихова реализација је предвиђена до краја године.

Покрајински секретар за пољопривреду упознао је представнике општине Ириг са ребалансом буџета АПВ који је предложен, којим ће додатна финансијска средства бити опредељена за водоводне и канализационе мреже и позвао их да припреме пројектно-техничку документацију.

Од формирања ове Покрајинске владе регистрована пољопривредна газдинства са територије општине Ириг остварила су право на бесповратна финансијска средства у износу од преко 60 милиона динара. Највећи део субвенција, око 35 милиона, односи се на набавку елемената система за заштиту од елементарних непогода.

Након састанка у општини, Радојевић је обишао најсавременији стакленик за производњу расада поврћа и цвећа у индустријској зони "Grow rasad", а потом и воћњак "Плантажа Панић", који је користио субвенције секретаријата за набавку најсавременије опреме за унапређење производње.


Извор: ПС за пољопривреду, водопривреду и шумарство

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs