Вести


Вук Радојевић потписано нове уговоре за доделу бесповратних средстава за опрему за хладњаче, прераду уљарица, сушаре и за опремање сточарских фарми

Нови Сад , 28. јун 2017.
-A A +AВук Радојевић потписано нове уговоре за доделу бесповратних средстава за опрему за хладњаче, прераду уљарица, сушаре и за опремање сточарских фарми.

Нови Сад , 28. јун 2017. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић потписао је данас 58 уговора са регистрованим пољопривредним газдинствима: 22 уговора за доделу бесповратних средстава за суфинансирање набавке опреме за хладњаче, машина за припрему воћа и поврћа за тржиште, опрему за прераду уљарица и сушаре за ароматично, зачинско и лековито биље, као и 36 уговора за доделу бесповратних средстава за опремање сточарских фарми.

Тим поводом, у изјави за медије, Вук Радојевић је нагласио да су за обе конкурсне линије у 2017. године обезбеђена много већа средства него у прошлог години и позвао пољопривреднике да и даље конкуришу за средства Покрајинског секретаријата којима се подржавају мере аграрне политике. Радојевић је прецизирао да су последњим ребалансом покрајинског буџета предвиђени нови износи финансијских средстава и за ова два конкурса.

„Наиме, до 31. маја била су утрошена сва средства која су била намењена за опремање сточарских фарми и ребалансом је обезбеђено нових 35 милиона динара. Укупно, у 2017. години пољопривредницима ће на располагању бити 85 милиона динара за ову намену. У односу на прошлу 2016. годину, када је то било на нивоу од 30 милиона динара, готово три пута више пара имамо опредељено за опремање сточарских фарми у односу на претходну годину. Такође, и за набавку опреме за хладњаче, машине за припрему производа за тржиште, за сушаре – за ту конкурсну линију ребалансом су опредељена додатна средства. За 2017. годину пољопривредницима из Војводине на располагању стоји укупно 145 милиона динара, у односу на 38 милиона колко је било прошле године. Дакле, преко 100 милиона динара више, тачније близу четири пута више пара намењених пољопривредницима Војводине“, рекао је покрајински секретар мр Вук Радојевић.

Вредност данас потписана 22 уговора за набавку опреме за хладњаче, опреме за прераду уљарица, машине за припрему воћа и поврћа за тржиште и сушаре износи око 70 милиона динара, а учешће Покрајинског секретаријата за пољопривреду је непуних 50 посто, односно 34 милиона динара. Највеће интересовање је било за набавку опреме за хладњаче.

Кад је реч о конкурсној линији за опремање сточарских фарми, вредност данас потписаних 36 уговора је већа од 58 милиона динара, од чега је Покрајина обезбедила око 29 милиона динара. Највеће интересовање је било за набавку опреме за свињарске фарме.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs