Вести


Вук Радојевић предао противградне ракете Радарском центру „Фрушка гора“

Нови Сад , 28. јун 2018.
-A A +AВук Радојевић предао противградне ракете Радарском центру „Фрушка гора“ .

Нови Сад , 28. јун 2018. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић је данас, у присуству директора Републичког хидрометеоролошког завода, проф. др Југослава Николића, предао Радарском центру „Фрушка гора“ на коришћење 530 противградних ракета за спровођење заштите пољопривредних усева на територији АП Војводине.

„За спровођење ефикасније заштите пољопривредног земљишта и усева, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство је ове године издвојио 20 милиона динара. Секретаријат је спровео поступак јавне набавке, и у целости финансијски подржао активности на подизању нивоа противградне заштите у нашој покрајини“, истакао је Радојевић приликом примопредаје противградних ракета Републичком хидрометеролошком заводу, који је надлежан у овим пословима.

Радојевић је указао да је Секретаријат за пољопривреду прошле године, када су локалним самоуправама за противградну заштиту била опредељена бесповратна средства у износу до 60 одсто, по први пут, препознао потребу издвајања неопходних финансијских средстава за набавку протиградних ракета, ради подизања нивоа противградне заштите у нашој покрајини.

Покрајински секретаријат ће на овај начин, како је још истакнуто, преко Републичког хидрометеоролошког завода, дистрибуирати противградне ракете радарским центрима у Срему, Банату и Бачкој, у складу са указаним потребама.

Циљ набавке ракета, чији је домет (7.300-7.900м), које се испаљују са претежно равничарског терена, како је речено, био је да се пољопривредницима свих 45 општина са територије АП Војводине пружи подједнака заштита.

Секретар Вук Радојевић и проф. др Југослав Николић, потписали су данас и споразум у склопу сарадње Покрајинског секретаријата за пољопривреду и Републичког хидрометеоролошког завода у области одбране од града, на територији АП Војводине.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs