Вести


Вук Радојевић примио представнике холандске пољопривредне компаније „Koppert“

Нови Сад , 15. март 2018.
-A A +AВук Радојевић примио представнике холандске пољопривредне компаније „Koppert“.

Нови Сад , 15. март 2018. .

Покрајински секретар за пољопривреду водопривреду и шумарство, Вук Радојевић, састао се данас са представницима пољопривредне холандске компаније „Koppert“, водеће у области интегралних система пољопривреде, на челу са власником и председником Управног одбора, Хенријем Остенхуком.

Секретар Радојевић и Остенхук разговарали су о могућностима сарадње и увиду холандске компаније у расположиве администартивне инфраструкурне и научне потенцијале у Новом Саду и покрајини Војводини, са циљем развијања заједничких развојних истраживачких програма у области модерне пољопривредне производње.

Саговорници су се сагласили да постоје бројне могућности за сарадњу посебно на подручју општине Бечеј која располаже са великим потенцијалом обрадовог земљишта и изузетним географским положајем.

Разговору су присуствовали и чланови компаније „Zeleni Hit“ која је већ најавила инвестиције у индустриској зони Бечеј које ће бити усмерене на оснивање развојно-истарживачке јединице у области одрживих система земљорадње.

Радојевић је истакaо да је Покрајински секретаријат за пољопривреду спремaн да пружи пуну подршку и буде поуздан партнер у потенцијалним инвестиционим пројектима.

Према речима покрајинског секретара, први корак у повезивању и размени информација биће посета холандске компаније општини Бечеј.

Састанку су присуствовали извршни директор компаније „Koppert“ Рон Верхаг, чланови Управног одбора, Крис де Смит и Хосе Едуардо Белда, представници компаније „Zeleni Hit“ проф. др Небојша Момировић, директор и сувласник Смиљана Момировић, Миливој Миша Вребалов и други.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs