Вести


Вук Радојевић уручио признања шампионима квалитета на Новосадском сајму

Нови Сад , 17. мај 2018.
-A A +AВук Радојевић уручио признања шампионима квалитета на Новосадском сајму.

Нови Сад , 17. мај 2018. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, уручио је вечерас највиша признања за квалитет производа на 85. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду.

“Изузетно је леп осећај бити међу најбољима.Оно што је вредно помена је да сваке године, све већи број произвођача различитих робних група, пријављују своје производе на оцењивање, јер то је јединствена прилика да анализирају квалитет својих производа ради даљег унапређивања”. Ово је истакао Радојевић, приликом доделе признања „Најбољи у агробизнису“ и „Апсолутни лидер квалитета“ најуспешнијим излагачима, компанијама, удружењима и појединцима у сектору агробизниса на овогодишњој манифестацији.

Он је указао да ресорни секретаријат издваја значајна финансијска средства за сертификацију органске производње и производа са ознаком географског порекла, и на тај начин пружа подршку малим произвођачима за излазак на тржиште.

Радојевић је подсетио да је и ове године Покрајинска влада имала јединствен наступ на Пољопривредном сајму, где се на једном месту нашла целокупна покрајинска администрација, која нуди одређене погодности и подршку развоју пољопривреде у нашој покрајини. Како је рекао, пољопривредницима Војводине стоје на располагању изузетно повољне кредитне линије код Покрајинског фонда за развој пољопривреде, Развојног фонда Војводине и Гаранцијског фонда, те их позвао да то искористе, као и средства ИПАРДА али и стартап програма.

Уз честитке добитницима награда и домаћинима, Радојевић је произвођачима поручио да се и даље , као што су и до сада, у свом раду руководе искључиво квалитетом.

Најпрестижнију титулу „Апсолутни лидер квалитета“ Новосадског сајма ове године је добила компанија „Диајмант“ а.д, а једно од специјалних признања додељено је и Француској, која је ове године земља партнер ове сајамске манифестације.

Признање апсолутног шампиона и велика шампионски пехар на овогодишњем Пољопривредном сајму додељено је и компанији „Делта Аграр“ из Београда за изузетне резултате у најважнијим гранама сточарске производње: свињарству и говедарству.

Оцењевање квалитета и производа и услуга организовано је ове године у оквиру 30 робних група. Поред признања најбољима у агробизнису, признања су уручена и за добар дизајн.

Највише признања додељено је у сектору агробисниса, а добило их је 26 фирми.

Признања су уручена на приредби “Вече шампиона“ у Конгресном центру Мастер.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs