Вести


Вук Радојевић: 13 милиона за социјалне, научноистраживачке и казнено-поправне установе

Нови Сад , 29. септембар 2017.
-A A +AВук Радојевић: 13 милиона за социјалне, научноистраживачке и казнено-поправне установе.

Нови Сад , 29. септембар 2017. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, потписао је данас уговоре са представницима седам установа, које су права на средства оствариле на конкурсу за доделу бесповратних средстава у пољопривредној делатности коју обављају социјалне, научно-истраживачке и казнено-поправне установе.

Радојевић је у изјави медијима истакао да је за меру која се по први пут спроводи у оквиру мера аграрне политике Покрајинског секретаријата за пољопривреду, усмерено око 13 милиона динара, као и да укупна вредност инвестиција које ће се остварити потписивањем данашњих уговора, износи око 22 милиона динара.

„Задовољство ми је што на овај начин, у спрези са установама, које се између осталог баве и пољопривредом, попут казнено поравних и социјалних, укључујемо њихове кориснике у социјализацију и квалитетно коришћење времена. Са друге стране, када су у питању научноистраживачке установе, обезбеђивањем неопходних средстава за опрему, на најбољи начин спајамо теорију и праксу“, поручио је Радојевић.

Уговоре о бесповратним средствима потписли су корисници четири казнено-поправне установе, две социјалне и једна научноистраживачка - Пољопривредни факултет из Новог Сада.

Радојевић је подсетио да је Покрајински секретаријат, кроз ову конкурсну линију која се спроводи по први пут, корисницима понудио веома широк спектар могућности као што је опрема за заштиту од елементарних непогода, опрема за наводњавање, за пластеничку производњу, опрема за хладњаче, као и набавка нове прикључне и погонске механизације.

Он је честитајући потписницима уговора, нагласио да је покрајински секратријат ову меру препознао као веома значајну и изразио наду да ће додељена средства бити успешно и ефикасно утрошена, поручивши да ће продуктивни и предузетни пољопривредници и путем оваквих конкураса увек имати партнера у Покрајинској влади.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs