Вести


Вук Радојевић: 33 нова уговора за подршку локалних самуоправа и представнике образовних и научноистраживачких установа

Нови Сад , 04. август 2017.
-A A +AВук Радојевић: 33 нова уговора за подршку локалних самуоправа и представнике образовних и научноистраживачких установа .

Нови Сад , 04. август 2017. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, потписао је данас 33 уговора са представницима локалних самоуправа, и образовних и научноистраживачких установа , који су остварили право на бесповратна средства по основу конкурса за одржавање традиционалних манифестација у 2017. години.

„Овим средствима суфинансирамо организовање стручних скупова, семинара, радионица, трибина и предавања на тему развоја пољопривреде и села. Истовремено финансирамо и подржавамо организацију сајмова, изложби и традиционалних манифестација у организацији локалних самоуправа“, нагласио је Радојевић, и напоменуо да је путем овог конкурса опредељено око 14 милиона динара, што је готово три пута већи износ у односу на прошлу годину.

Радојевић је поновио, да кроз подршку традиционалним манифестацијама Покрајински секретаријат настоји да подржи промовисање пољопривреде, руралног развоја, научносистраживачке организације, и образовне установе које ће, како је навео, помоћу манифестација успети да представе своје идеје широј јавности.

Од укупно 33 потписана уговора, 23 су склопљена са представницима локалних самоуправа, затим девет уговора са научноистраживачким установама и један уговор са Средњом пољопривредном школом.

У изјави за медије, Радојевић се осврнуо и на пројекат државне Комисије за остваривање права првенства на инвестициони план, поводом закупа пољопривредног земљишта а у чији рад је укључен и Покрајински секратаријат за пољопривреду, по питању инвестиција које се односе на територију Војводине.

Радојевић је рекао да је обрађено 136 захтева, од којих је одобрено свега 10 пројеката, на основу којих се очекује вредност инвестиција у износу од око 51,5 милион евра са 210 нових радних места и утрошак површине од 5.700 хектара државног пољопривредног земљишта.

Он је нагласио да одобрених 10 пројеката од поднетих 136 захтева, говори о озбиљности приступа комисије, и адекватном вредновању поднетих инвестиционих захтева, додавши да је уверен да ће инвестиције попут ових дати додатну вредност у пољопривредној производњи.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs