Вести


Вулетић обишао Дом за децу и омладину у Ветернику

Нови Сад , 03. јун 2017.
-A A +AВулетић обишао Дом за децу и омладину у Ветернику.

Нови Сад , 03. јун 2017. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална потања Александар Вулин обишли су Дом за децу и омладину Ветерник.

Дом Ветерник је у поступку трансформације установе, што подразумева измештање деце и особа млађих од 18 година. Након завршеног поступка трaнсформације Дом Ветерник ће бити намењен искључиво одраслим корисницима, чији ће се број такође смањивати.

„ Дом у Ветернику је важна, угледна и стара институција у којој су били на истом месту и деца и одрасли корисници. Ми сматрамо да то није у најбољем интересу деце и зато смо покренули читаву акцију како бисмо обезбедили да у Ветернику не буде више малолетних корисника“, објаснио је министар Александар Вулин

Према његовим речима, у дому је тренутно 31 малолетни корисник, а очекује се да ће до краја године сваком од њих моћи да се нађе одговарајући смештај.

Део корисника биће враћен у биолошку породицу, што је најидеалније решење, али најчешће тешко оствариво. Део корисника биће у хранитељским породицама, док ће најфункционалнији бити обухваћени становањем уз подршку или становањем у малим домским заједницама.

План трансформације, односно.измештања корисника направљен је у сарадњи запослених у Дому, Покрајиснком секретраијату и ресорном Министарству уважавајући потребе и функционалност корисника.

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs